Biciklisti valjevskog Sputnjik-Met osvojili 15 medalja na poslednjem ovogodišnjem MTB kupu Srbije

Završnica i poslednja trka MTB Kupa Srbije za 2023. godinu održana je u blizini Kragujevca, a takmičari najboljeg srpskog i valjevskog biciklističkog kluba u 2023. godini :  Sputnjik-MET, osvojili su ukupno 15 medalja i to: šest zlatnih, sedam srebrnih i dve bronzane.

U pojedinačnoj konkurenciji, prema i očekivanju, najbolji utisak ostavili su reprezentativci:  Stefan Davidov, Nikolija Kulinčević, Igor Davidov i Mila Starčević. Oni su na dugačkoj i zahtevnoj stazi, taktički besprekorno i hrabro  vozili svoje trke i izvojevali ubedljive pobede nad svojim rivalima. Sjajna slika bila je i na pobedničkom postolju za kadetkinje gde su na sva tri stepenika stale takmičarke BK Sputnjik-MET i to pored pobednice Nikolije Kulinčević, srebrna je bila Natalija Vasiljević a bronzana Djurdjina Mirković što je doprinelo ubedljivom osvajanju timskog zlata.

Predstavnici BK Sputnjik-MET su pored najboljih rezultata, bili zapaženi kao i najmasovniji klub sa preko 20 učesnika.

U ekipnoj konkurenciji, zlatne medalje osvojili su i kadeti ovog kluba i to dobrim vožnjama, ne samo pobednika Igora Davidova, već i njegovih klupskih drugova: Djordja Pavića i Dimitrija Jezdića koji su se plasirali na četvrtu i osmu poziciju. Srebrna timska odličja osvojili su stariji i mladji poletarci uzrasta 11 i 15 godina.

U trci poletaraca Lazar Angelovski se okitio srebrnom medaljom,  Filip Vukmir je bio četvrti, Sava Starčević peti, Marko Ćesarević šesti, Stefan Simović sedmi a Aleksa Nedeljković deveti.

Među mlađim pletarcima Jovan Starčević se plasirao na treće mesto, Luka Simović na peto, Vojin Popović na šesto, a Toma Starčević je bio sedmi.

U trkama starijih i mladjih poletraki, Natalija Kulinčević i Djurdja Nedeljković su borbeno vozili svoje trke, ali su na kraju morale se zadovoljiti osvajanjem drugog stepenika na pobedničkom postolju.

Dobrim radom u BK Sputnjik-MET, došlo se i do nastupa u seniorskoj konkurenciji, pa je već na petoj uzastopnoj trci najbolji valjevski senior Petar Simović koji je ovog puta trku završio oko 10- og mesta što je rezultat vredan pažnje.

I tako, još jedan briljantan nastup takmičara BK Sputnjik-MET, još jednom osvojen dvostruki broj medalja i još jednom uspehu i radosti valjevske dece su doprineli njihov svakodnevni rad,  roditelji i treneri u klubu. A sada već nikog, nakon višemesečnih vrhunskih rezultata, ne iznenađuje izostanak  finansijske podrške od onih kojima treba bavljenje sportom i decom u sportu da bude posao, pa će ostati zabeleženo da dovoljne podrške za najbolje – jednostavno nema. Ali za druge itekako ima, dele se dodatna sredstva, a prosto stiče se utisak da samo za bicikliste ne treba mariti, čak i ako su najbolji ali manje „važni“ kao neki sportovi sa loptom, pa zar je onda uopšte „važno“ što su ova valjevska deca dobra i što je medju njima čak osam reprezentativaca.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.