Zdrava Srbija spremna za izbore

Zdrava Srbija potpuno je spremna za izbore ma u kom trenutku oni bili organizovani , stav je povereništva ove stranke u Valjevu. “U zavisnosti od mogućih koalicija ova stranka će doneti odluku da li da na izbore ide samostalno ili pak u koaliciji sa nekom drugom demokratski orijentisanom partijom”, rekao je poverenik Zdrave Srbije u Valjevu Nebojša Tadić. Na konferenciji za novinare ove stranke iznet je I predlog za suzbijanje ambrozije koja je sve veći problem gradjanima.

“Kao i sve opozicione stranke i mi u Zdravoj Srbiji smo uvek za izbore. Nikada ne bojkotujemo redovne izbore a uvek smo spremni za vanredne ako je to način da se dođe do do boljeg funkcionisanja političkog sistema u Srbiji jer je Srbiji potreban bolji i delotvorniji politički sistem.Nisam siguran da je  deo opozicije, koji zahteva izbore do kraja godine, dobro analizirao i razmislio pre nego što je izneo ovakav zahtev sa tako kratkim rokom.

Više je nego jasno da te stranke nemaju infrastrukturu koja u tako kratkom roku može organizovati snažnu, dobro kontrolisanu i uspešnu izbornu kampanju. Sve je još čudnije ako vidimo da će te stranke izaći u najmanje tri a možda i više kolona”, rekao je poverenik Zdrave Srbije u Valjevu Nebojša Tadić.

Tadić kaže da je vidljivo da opozicione partije vode međusobnu borbu i kao da ih interesuje da se što bolje pozicioniraju u nezadovoljnom biračkom telu a naročito kod onih građana koji od maja meseca neprekidno protestuju u Beogradu i brojnim gradovima širom Srbije pa i u Valjevu gde se nedeljama održavaju ti protesti I dodaje da s obzirom na odgovor vladajuće koalicije može biti postavljeno pitanje da li su se poklopili interesi vlasti i tog građanskog i levog opozicionog bloka i da li su za to dobili blagoslov kolektivnog Zapada, odnosno Amerike i Evropske unije?

“Svejedno, ako se izbori zakažu za decembar, Zdrava Srbija će na njima učestvovati i nadam se postići dobar rezultat koji će omogućiti da postane parlamentarna na nivou Srbije. Nadam se da će predsednik  Zdrave Srbije Milan Stamatović ovaj put izabrati koalicione partnere koji su pouzdaniji i snažniji od onih koji su Zdravu Srbiju povukli u lošiji rezultat nego što joj pripada. Što se tiče lokalnih izbora mi imamo sugestiju i preporuku od vrha stranke da idemo samostalno na gradske izbore u Valjevu. Ta preporuka je motivisana lošim iskustvima iz koalicionih nastupa na dosadašnjim izborima”, rekao je Tadić iznevši stav da je po njegovom mišljenju bolje da valjevska opozicija nastupa zajedno.

Ako nema jedinstvene opozicione liste u Valjevu, Zdrava Srbija će pokušati da okupi srodne političke organizacije I pred gradjane izaći sa konkretnim programima.

Da Zdrava Srbija ima već sada rešenje za brojne probleme u gradu kako navode u ovoj stranci primer je I slučaj suzbijanja ambrozije o kom je govorio Miloš Pavić.

Konstatujući da svaki 4-ti gradjanin Srbije ima alergijsku reakciju na ovu biljku Pavić kaže: “Očito da je jedini način čupanje i košenje na vreme. I biti uporan da se smanji broj jer ako se ne bude borilo ona će dovoditi do sve većeih problema. Grad Valjevo mora u svojim aktima i pravilnicima da donese strategiju ali i korake sprovođenja i da propiše način sprovođenja borbe kao obavezu Grada i vlasnika parcela. Mislimo da prvi korak treba da bude snimanje terena i identifikovanje parcela gde je ima pojedinačno a posebno gde je ima kao da je zasejana, bez obzira na vlasništvo parcela. Vlasnici mogu sami prijaviti brojeve parcela koje su zaražene. Mislimo da će borba dugo trajati tako da je potrebno predvideti korake i sprovoditi ih  nekoliko godina”.

Pavić navodi I da pomoć u finansiranju, osim sredstava budžeta Valjeva može biti i kroz Javne radove koje finansira Republika. Raspisan Javni poziv  za 2023 godinu, a pravo učešće osim ostalih imaju i Organi lokalne samouprave, javna preduzeća ….

„Javni radovi se organizuju u cilju ostvarivanja  određenog društvenog interesa! Namenjeni su  radnom angažovanju radno sposobnih korisnika novčane socijalne pomoći, Roma, lica koja posao traže duže od 18 meseci, osoba sa invaliditetom. Sredstva obezbeđena Finansijskim planom Nacionalne službe za zapošljavanje. Da li je Valjevo oranizovalo bilo kakve Javne radove i konkurisalo za sredstva ?“ upitao je Pavić.

 

 

 

6 comments on “Zdrava Srbija spremna za izbore

  1. Dragan

    iako je izasao iz stranke drago mi je sto nesa u svojim nastupima i dalje napada opoziciju i verujem da bi posle izbora mogli da saradjujemo sa njim i stamatovicem ako uspeju da opoziciji otkinu neke glasove

    Reply
  2. Zoran

    Svaka čast g. Tadiću. Okupili ste cvet Titine omladine, da ne kažem SKOJa. Da se niste, u Skupštini, mnogo mešali u teme i dileme koje Vam nisu bliske još biste Vi u Vašem objektu pravili kapital, uvećan više puta od posluženog, od mnogih proslava, ručkova i večera…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.