Svim mioničkim prvacima besplatne knjige

Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je danas prvake u osnovnim školama „Milan Rakić“ u Mionici i „Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću i  i tom prilikom uručio besplatne knjige. Za ovaj program opština je budžetom obezbedila skoro 900 hiljada dinara, a ove godine upisano je 92 prvaka.

– Prvaci su po prvi put seli u školske klupe, a mi smo ih obradovali besplatnim knjigama. Naša je obaveza da nastavimo da ulažemo u obrazovanje i da im obezbedimo najbolje uslove. Mnogo toga smo uradili, ali moramo još više da se borimo. Napravili smo značaj pomak, rekonstruisali škole, izgradili modernu sportsku halu, osnovali Centar za obrazovanje i razvoj i dr. – rekao je Janković i đacima poželeo uspešnu školsku godinu.

Mioničkim učenicima na raspolaganju su besplatni časovi glume, folklora, plesa, jezika i dr, a Centar za obrazovanje i razvoj već priprema novi program. Za rekonstrukciju osnovnih i srednje škole, uz podršku Vlade Republike Srbije, uloženo je preko 370 miliona dinara. Takođe, mionički osnovici imaju besplatan prevoz do škole, besplatan ulaz na bazene, a već dve godine i besplatnu pripremnu nastavu pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

1 comment on “Svim mioničkim prvacima besplatne knjige

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.