Rekonstrukcija dvorišta Gimnazije, najavljena dogradnja nikada nije uradjena

U toku su radovi na rekonstrukciji dvorišta Valjevske gimnazije . Rekonstrukcija podrazumeva teren za košarku sa odgovarajućom podlogom i dodatni prostor nalik amfiteatru za održavanje sadržaja vezanih za kulturu. Pre pet godina najavljena je rekonstrukcija dvorišta i dogradnja Gimnazije, ali sem najave nije bilo realizacije.

Grad Valjevo izdvojio je 6 miliona dinara za rekonstrukciju dvorišta iza Valjevske gimnazije . Postojeći dotrajali tren za košarku koji nikada nije imao odgovarajuću već isključivo betonsku pa i asfaltnu podlogu sada bi trebalo da dobije sasvim novi izgled .

Preostali deo prodstora biće kako najavljuju iz Gradske uprave upodobljen za manje koncerte, tribine, predstave. Valjevci verovatno pamte i da je nekada za vreme Tešnjarskih večeri iza Gimnazije postavljana i tribina kako bi se u tom prostoru mogle održavati pozorišne predstave. Kako navode u Upravi tako nešto biće ponovo moguće po završetku predvidjnih radova.

Član Gradskog veća Vladimir Mišković kaže da je početku radova prethodio veliki posao pribavljanja saglasnosti od Direkcije za imovinu:

„Najpre je  bilo potrebno  dobiti saglasnost od Republičke direkcije za imovinu, jer je ovo imovina Republike Srbije. Druga stvar koju smo morali uraditi, ovo je prostor zaštićen od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture, morali smo dobiti i od njih saglasnost, kako bi bila urađena projekto – tehnička dokumentacija. To smo sve dobili, izradili smo projektno – tehničku dokumentaciju uz saglasnost Zavoda , izdvojili smo sredstva i radovi su počeli“.

Prema rečima direktora Valjevske gimnazije Predraga Jeftića, škola je konačno dobila priliku da pored terena za basket, dobije i prostor koji će služiti za organizovanje brojnih programa.

Ne treba zaboraviti da je 2018. godine upravo Valjevska gimnazija, nakon što je na sednici gradske Skupštine najavljeno,  predstavila idejno rešenje za rekonstrukciju i dogradnju ove škole. Sredstva su tada bila obećana preko Kancelarije za javna ulaganja u iznosu od 200miliona dinara. Kako je tada saopšteno na zajedničkoj prezentaciji idejnog rešenja , grad je te godine već krenuo u projektovanje .

izgled rekonstruisane škole po idejnom projektu 2018.god

„Kad je u pitanju dogradnja to podrazumeva pasarelu izmedju novog dela i sadašnjeg , ali i dogradnja 12 učionica po 60 kvadrata i jedna fiskulturna sala za sve sportove. Tu bi bile svlačionice i kancelarije i iznad tog prostora bi bilo školsko dvorište. Za to je potrebno da sadašnju salu pretvorimo u višenamenski prostor pozorišnu i bioskopsklu salu sa 200 mesta za sedenje, za brojne vananastavne aktivnosti. Tu su i druge adaptacije i rekonstrukcije, ali ono što je bitno za nas jeste da bi 2020 kada bi radovi trebalo da se završe Valjevska gimnazija bila možda medju prvim srednjim školama , a sigurno prva medju Gimnazijama koja bi prešla na jadnosmenski rad“, rekao je te 2018. godine Vojislav Andrić tadašnji direktor Gimnazije.

Na žalost nikada više o rekonstrukciji i dogradnji nije bilo ni reči pa je i nepoznato da li je projekat za koji je grad tada izdvojio 2 miliona dinara i uradjen i ako jeste šta je bila smetnja da se najavljeno i realizuje?

 

6 comments on “Rekonstrukcija dvorišta Gimnazije, najavljena dogradnja nikada nije uradjena

  1. Ner

    Prvi septembar pravi trenutak za početak radova, taman kad su deca krenula u školu, gde ste bili celo leto nesposobni kadrovi.

    Reply
    1. Gagi

      ti druze ne razumes sta je sve uradjeno pre same izgradnje i izvodjenja radova. Zato bolje da se pravis pametan na nekom drugom mestu

      Reply
  2. Шпанац

    За ових 6 милиончића, хоће ли се уз кош испоручити и мрежица. Ако хоће онда цифра није велика.

    Reply
  3. Zoran

    Divno, još samo i prigodno osvrtljenje da se odradi pa da deca mogu i uveče igraju basket, organizuju koncerte, predstave…
    A evo rešenja i za Abro pozorišni festival koji dogodine može da se igra na otvorenom. Za ovogodišnji smo okasnili, zbog već povučene love i prebačenih preko 1.200.000 dinara Mioničkim agencijama, pa mora ili ovde u Domu kulture ili tamo negde da se održi, pošto – poto. A da li će ili neće – videćemo? Sve zavisi od susreta najodgovornijih čelnika u petak, a u Prestonici.

    Reply
  4. Valjevac

    Pranje para ekipe pomoćnog trenera. Zašto li Tužioci primaju plate kad nijedan slučaj KORUPCIJE nisu rešili.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.