“Prijatelji”

      Нема коментара на “Prijatelji”

Izložba portreta pod nazivom “Prijatelji” autora Branka Kovačevića biće otvorena na Desankinom trgu u petak 15. septembra u 19h. Izložbu organizuje Udruženje valjevskih sportista .

Branka Kovačevića se Valjevci sećaju kao sjajnog košarkaša i nepogrešivog strelca, koji je godinama svojim košarkaškim umećem (kao igrač valjevskog Metalca, beogradske Crvene Zvezde i ljubljanske Olimpije)  oduševljavao ljubitelje košarke širom nekadašnje Jugoslavije. Iako je po profesiji inženjer, Branko je ceo svoj profesionalni vek proveo u sportu i uz sport, kao klupski i državi funkcioner i sportski radnik. Međutim, Branko Kovačević nikada nije zaboravio grad u kome je proveo detinjstvo i mladost i u koji je uvek rado dolazio. Nije zaboravio ni ljude sa kojima je rastao i družio se celog svog života, a nikada nije odustao od slikanja kao svog velikoh hobija još od školskih dana.

Izložba portreta PRIJATELjI je lepa manifestacija Brankove obdarenosti za slikarstvo i ljubavi za svoje prijatelje. Trinast portreta prijatelja, a moglo ih je biti i 113, je Brankov odnos prema Valjevu i Valjevcima, ali i dokaz da vrhunski sportisti mogu biti uspešni i u drugim sferama društvenog života. Brankovi portreti su njegov lični izbor vrednih i znamenitih Valjevaca i posvećeni su ljudima sa kojima se on druži više od pola veka, koje uvažava po njihovim profe-sionalnim dostignućima i ljudskim kvalitetima.

Organizaciju i realizaciju izložbe PRIJATELjI potpisuje Udruženje valjevskih sportista koje se svojim aktivnostima deklariše kao skup sportista koji podržavaju sve ono što čuva uspomene na ljude i događaje iz prošlosti i sadašnjosti sporta u našem gradu. Realizoavne svečanosti, objavljene knjige, održane tribine, ova izložba su istovremeno i poziv svim valjevskim sportistima da svojim dorinosom produkciji Udruženja obogate sportski i kulturni život u našem gradu.

U slučaju kiše izložba će biti otvorena u Sali Osnovnog suda u Valjevu.

dr Vojislav Andrić

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.