Pozorišni festival „ABRO FEST“ stigao do punoletstva

„Abro fest“ se održava po 18. put, tradicionalno krajem septembra. U okviru programa videćete četiri predstave, dve premijere valjevskog pozorišta i dve gostujuće predstave, kao nastavak dugogodišnje saradnje sa beogradskom i novosadskom pozorišnom akademijom.

Kao i uvek, „Abro fest“  priprema Gradsko pozorište „Abrašević“ u saradnji sa Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva i Ministarstva kulture Republike Srbije. Predstave se igraju na sceni Centra za kulturu sa početkom u 20 h.

Na početku festivala u sredu, 20. septembra publiku očekuje premijera Gradskog pozorišta „Abrašević“.  Radi se o komediji „Rat na trećem spratu“  po motivima dela Pavela Kohouta  i Borislava Pekića. Dva dana kasnije, u petak, 22. septembra nastavlja se plodotvorna saradnja sa Fakultetom dramskih umetnosti iz Beograda. Apsolventska glumačka klasa odigraće najigraniju komediju Vilijama Šekspira – „San letnje noći. U utorak, 26. septembra biće upriličena još jedna premijera našeg Gradskog pozorišta – „O zločinu i kazni“,  radjena po motivima remek dela F. M. Dostojevskog.  Ovogodišnji valjevski teatarski festival završava se u četvrtak, 28. septembra predstvom  „Murlin Murlo“ Nikolaja Koljade, u izvodjenju studenata završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, okupljenih u teatru „Promena“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.