Poziv gradjanima da podnesu zahtev za privremeno priključenje nezakonito izgradjenih objekata na komunalnu infrastrukturu

Gradska uprava grada Valjeva poziva građane da u periodu od 15. septembra do 15. oktobra 2023. godine, podnesu zahtev  za privremeno priključenje nelegalnih objekata na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju.

Privremeni priključak za struju, vodu, kanalizaciju ili grejanje mogu da dobiju samo vlasnici kuća i stanova, kao i članovi njihovih domaćinstava, koji su izgradnjom, odnosno kupovinom, trajno rešili svoje stambeno pitanje.

Rok za prijavu je 30 dana – tokom kojih vlasnici prilažu odgovarajuće dokaze Gradskoj upravi, Odseku za ozakonjenje,  da bi ostvarili pravo na priključak, ali što nužno ne znači da priključenje mora da bude izvršeno do 15. oktobra. Kada će priključenje biti izvršeno, zavisi od nadležnih komunalnih preduzeća koja su dužna da bez odlaganja utvrde ispunjenost tehničkih uslova i izvrše priključenje na mrežu u najkraćem roku.

Mogućnost priključenja objekata ne odnosi se na poslovne objekte, niti na investitore koji su nelegalno gradili objekte i iste nisu priključili na komunalnu infrastrukturu. Takođe, priključenje je moguće samo za jedan objekat, odnosno jedan stan istog vlasnika.

Obrazac zahteva može se preuzeti u Gradskoj upravi grada Valjeva, ul. Karađorđeva broj 64. ili na sajtu Grada Valjeva na adresi https://www.valjevo.rs/javni-oglasi-i-obavestenja-2023/. Popunjen zahtev uz neophodnu dokumentaciju predaje se u prizemlju Gradske uprave Valjevo u informativno-uslužnom centru, na šalteru br. 13, radnim danom od 730 do 1900  časova.

Za sve dodatne informacije u vezi sa postupkom za privremeno priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu, građani se mogu lično obratiti u službenim prostorijama Odseka za ozakonjenje, kancelarija br. 107. ili na kontakt telefon: 014/294-852.

S obzirom na to da je Vlada Republike Srbije usvojila Uredbu koja propisuje način , uslove i postupak  za priključenje na elektroenergetsku mrežu, gasnu mrežu i /ili mrežu daljinskog grejanja, vodovod i kanalizaciju nezakonito izgrađenih objekata,  još jednom pozivamo sve zainteresovane građane da podnesu zahteve u navedenom roku.

Grad Valjevo

 

 

2 comments on “Poziv gradjanima da podnesu zahtev za privremeno priključenje nezakonito izgradjenih objekata na komunalnu infrastrukturu

  1. Tolstoj

    Nelegalno oružje nelegalni priključci sve nešto nelegalno kod ekonomskog tigra a PARIZERA nema nigde u dućanima i on će u ilegalnu .

    Reply
  2. Анонимни

    Ovaj zakon može da se zove i Zakon o budalama koje su postovale propise. Koliko je naša uprava pravno nepismena i politički zarobljena znaju svi. Čak i ja kao običan gradjanin, znam da kod notara ne može da se overi ugovor o prodaji nelegalnog objekta. A Uprava za ovaj zakon trazi ugovor o prodaji. Od koga? Ko ga je i kad napisao? Sklepao za ovu priliku? E, da vas ja pitam? Po čemu je štetniji klinac sa jednim dzointom,a SUP se hvali na sva zvona,kad ga uhvati ,od inspektora kome je dvospratna kuća nikla ispred nosa? I od onog ko je tu kuću izgradio?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.