Novi sportski tereni u Poljoprivrednoj školi

U okviru obeležavanja jubileja – 100 godina postojanja , u Poljoprivrednoj školi sa Domom učenika svečano su otvoreni sportski tereni. U realizaciji ove aktivnosti učestvovao je i grad Valjevo.

Prostor za boravak učenika u Poljoprivrednoj školi postao je još bogatiji jer su pored postojeće fiskulturne sale uradjeni i novi sportski tereni. Načelnica Školske uprave Zorica Jocić na svečanom otvaranju terena istakla da su tereni od izuzetnog značaja za razvoj deteta.

„Iako ova škola ima izgrađenu novu i kvalitetnu salu, sportski tereni i bavljenje sportom na otvorenom su itetako značajni za razvoj dece. Kada pominjemo nastavu fizičkog vaspitanja, pre svega mislimo na fizičke aktivnosti dece, a s obzirom na to da je ovo 21. vek i vek digitalizacije, gde deca dosta vremena provode sedeći, obavljajući neke svoje zadatke i učeći, ovakvi tereni su veoma značajni za njihov razvoj. Fizička aktivnost smanjuje nivo stresa, povećava nivo koncentracije, kao kod odraslih, srce će im bolje raditi, manja je mogućnost da se dobije dijabetes, itd. Dakle, mnogo je benefita po zdravlje koje fizička aktivnost pruža, a učenicima Poljoprivredne škole ovim sportskim terenima je omogućeno da imaju i fizičku aktivnost na otvorenom. Zato je ulaganje grada Valjeva u ovakve terene i uopšte u obrazovanje, izuzetno značajno“, rekla je Jocić.

Da je grad Valjevo prepoznao potrebe učenika ove škole uključivši se u izgradnju sportskih terena potvrdio je član Gradskog veća Vladimir Mišković „Naravno da je sport izuzetno značajan za razvoj, za sve građane, ali sada govorimo o školskom uzrastu. Grad Valjevo je imao dobru saradnju sa Poljoprivrednom školom i ovi tereni su obnovljeni na zadovoljstvo svih učenika i naravno na naše zadovoljstvo. Smatramo da je neophodno i trudićemo se da u svakom objektu unapredimo školsku sportsku infastrukturu, koliko je to moguće“, poručio je Mišković.

6 comments on “Novi sportski tereni u Poljoprivrednoj školi

  1. NINA

    Pohvalno za Grad i Poljoprivrednu skolu. Novi sportski tereni znacice puno deci i bolje provedeno vreme!
    Sve najbolje

    Reply
  2. Dragan

    kad direktor koji nije u stranci ovako dobro razvija skolu kako ce je tek razvijati neko nas kad ga nasledi

    Reply
  3. Kratko

    Veka i jaca dva tupava bota. Kojoj deci će značiti, jel za našu parizer decu ili?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.