Međunarodna likovna kolonija u Mionici

U Mionici je po peti put organizovana Međunarodna likovna kolonija „Ribnica 5“ koja je okupila 17 umetnika iz Rusije, Srbije i Republike Srpske. Izložba je otvorena u subotu, a svi zainteresovani moći će da je pogledaju do kraja oktobra.

– Zahvalio bi se svim učesnicima Likovne kolonije i verujem da se Mionica pokazala kao dobar domaćin, a da je naš kraj bio velika inspiracija umetnicima. A svakako da su na ovom umetničkom putu kroz Mionicu nastala dela koja su izuzetna i koja će ostati u Mionici. Važno je da nastavimo da ulažemo u kulturni život. Sada imamo moderan Kulturni centar koji je bio preduslov daljeg razvoja kulture u našem mestu. Mionica je dobila i prvu modernu galeriju, a u toku je izgradnja Kuće Kolubarske bitke koja će prikazati pobedu srpske vojske u Prvom svetskom ratu – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Na petoj po redu Koloniji su učestvovali slikari iz Rusije, Srbije i Republike Srpske, Željko Vitorović, Jelena Vragović, Elena Drobenkova, Zorica Đorđević, Nebojša Đuranović, Anatolij Ivakin, Božidar Joksimović, Dejan Milivojević, Olivera Protić, Slavoljub Radivojević, Jelena Tijanić Savić, Petar Serebrovski, Đorđe Satanić, Nela Stevanović, Zoran – Zograf Suvajac, Milan Hrnjazović i Irina Černjavski Šantrić, koji su svoje slike ostavili na dar Mionici.

Izložbu je u Galeriji Kulturnog centra otvorio direktor turističkog objekta na Divčibarama i jedan od najznačajnijih domaćina Kolonije Radoslav Aleksić, a učesnik „Ribnice 5“ Nebojša Đuranović je predsedniku opštine Mionica Bobanu Jankoviću tom prilikom poklonio sliku.

Međunarodna likovna kolonija u Mionici organizuje se već pet godina, a do sada mnogobrojni svetski umetnici ostavili su Mionici skoro 80 izuzetnih umetničkih dela – slika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.