Biciklisti Sputnjik-MET zablistali i ponovo u Valjevo doneli dvocifreni broj medalja

Na MTB Kupu Srbije koji je održan u blizini Ivanjice osvojeno je ukupno 15 medalja i to: šest zlatnih, pet srebrnih i čeitri bronzane.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji utisak ostavili su Nikolija Kulinčević, Igor Davidov i Mila Starčević koji  su taktički besprekornim, hrabrim i borbenim vožnjama ostvarili ubedljive pobede, a na sva mesta na pobedničkom postolju uz trostruki trijumf stale su kadetkinje BK Sputnjik-MET i to  pored zlatne N. Kulinčević i srebrna Mila Starčević koja je vozila i u ovoj starijoj kategoriji i bronzana Natalija Vasiljević što je doprinelo ubedljivom osvajanju timskog zlata.

U ekipnoj konkurenciji, zlatne medalje osvojili su i mlađi i stariji   poletarci, a mladji kadeti su bili treći, a kadeti četvrti.

U trci poletaraca Lazar Angelovski se okitio srebrnom medaljom, a Filip Vukmir bronzanom. Sava Starčević je bio četvrti, Stefan Simović sedmi, Marko Ćesarević osmi a Aleksa Nedeljković je trku završio u sredini grupe.

Među mlađim pletarcima Jovan Starčević i Vojin Popović su bili treći i četvrti, Toma Starčević je bio sedmi, a kod  mladjih poletraki Djurdja Nedeljković  je beskompromisno vozila do kraja i uspela da trku završio kao druga, baš kao u starija poletraka Natalija Kulinčević koja se oporavila od nedavnog pada i povrede ramena.

I mladji kadet Djordje Pavić je dokazao da je nova nada našeg biciklizma i nakon odlične vožnje stigao je do četvrtog  mesta dok se njegov klupski drug Dimitrije Jezdić ponovo istakao kao veliki borac koji je po tehnički zahtevnoj stazi dobro vozio prvu polovinu trke, ali je na kraju ostvario plasman oko desetog mesta što je bilo dovoljno za osvajanje bronze u ekipnoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji, uz veliki trud i borbu do zadnjeg kilometra, mladi Stefan Davidov je pokazao da je veliki borac i zasluženo mu je pripalo drugo mesto na pobedničkom postolju.

Pobedama nakon  briljantnih solo vožnji sa nekoliko minuta prednosti ispred sportskih rivala, trenutno najboljih srpski kadetski dvojac u planinskom biciklizmu Nikolija Kulinčević i Igor Davidov su uz izuzetno borbenog juniora Stefana Davidova izborili mesta u reprezentaciji naše zemlje koja će za 15 dana nastupiti na MTB Balkanijadi u Rumuniji. Ovo je deveta trka ove godine na kojoj u najdražem dresu svoje zemlje nastupaju bicklisti Sputnjik-MET i na kojima je čak šestoro članova kluba branilo boje Srbije.

U najboljem valjevskom biciklističkom klubu  se nastavljaju treninzi i pripreme za drumsko  državno brdsko i kriterijum prvenstvo koje se održavaju sledećeg  vikenda pa je za očekivati i nove lepe vesti i dobre rezultate, baš kao i sa trke u MTB Kupu Srbije koje tradicionalno organizuje BK Sputnjik-MET dana 17.09.2023. godine na stazi u blizini porte crkve u Babinoj Luci.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

3 comments on “Biciklisti Sputnjik-MET zablistali i ponovo u Valjevo doneli dvocifreni broj medalja

 1. bajker

  treneru, ovaj pozdrav sa tri prsta je bas bez veze. Nema veze ni sa cim, sem sa Vukom Draskovicem. Mani se ovoga iz sporta

  Reply
 2. Vuk

  Prvo i osnovno, ovo nije kako novinar kaže najbolji biciklistički klub u Valjevu, ali dobro to i nije toliko bitno.
  Obraćam se roditeljima da im deca voze, odnosno treniraju sami i idu veoma često sredinom kolovoza. OBRATITE PAŽNJU, dok ne daj Bože ne bude kasno!!!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.