Akcija Crvenog krsta u novim prostorijama

Crveni krst Valjevo, danas od 09.00 časova redovnu 47. akciju davanja krvi, realizovaće u novom prostoru u Ul. Milovana Glišića br. 1. Nakon više od pet godina i nešto više od 250 akcija dobrovoljnog davanja krvi ralizovanih u prostorijama Crvenog krsta Valjevo, ova organizacija ima novi funkcionalniji prostor .

„Ovaj prostor je praktično sačekao svoju najbolju namenu, jer smo dugo analizirali na koji način bi sadašnji prostor u kome se daje krv mogao da se unapredi. Rešenje koje smo odabrali učiniće da dobijemo integrisani pristup, u kome davaoci na jednom mestu, popunjavaju upitnike, prolaze obavezne preglede i doniraju krv. Prethodni prostor Crveni krst Valjevo će nakon adaptacije staviti u funkciju punkta za distribuciju obroka, korisnicima narodne kuhinje“, kaže sekretar Crvenog krsta u Valjevu Aleksandar Tomić.

Kako kaže na ovaj način biće rešena  dva veoma važna otvorena pitanja iz osnovnih nadležnosti.

„Naime, u maniru dobrih domaćina, a sa stupanjem na snagu tada novog Zakona o transfuzijskoj medicini u okviru postojećih kapaciteta, u dve susedne zgrade, ralizovali smo akcije davanja krvi, počev od 08.05.2018. godine. Koliko god se trudili da prostor učinimo udobnijim, nismo mogli da prevaziđemo ograničenje da proceduru sprovodimo u dve zgrade. To je bilo naročito komplikovano na ekstremno visokim i ekstremno niskim temperaturama, kada davaoci između  procedura prelaze iz objekta u objekat, a pri tom prostor se praktično nalazi na samoj ulici. Uprkos svemu, pažiljvom organizacijom, zajedno sa ekipama Instituta za transfuziju krvi Srbije, sve akcije ralizovane su bez ikakvih problema“, kaže Tomić.

Po najavi  upravo na današnjoj akciji očekuje se  2000. ralizovani dar na akcijama u organizaciji Crvenog krsta Valjevo. Gošća na  akciji, biće i Marija Čukić, rukovodilac programa dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.