Večeras počinju 36. TEŠNJARSKE VEČERI – Izmene lokacija

Najposećenija gradska manifestacija Tešnjarske večeri počinje danas i trajaće do 12. avgusta . Zbog najavljenog lošeg vremena lokacije održavanja večerašnjih dogadjaja su izmenjene , a došlo je do promene i u izvodjačima kada su u pitanju koncerti.

Kako saznajemo u Gradskoj upravi umesto najavljenog koncerta grupe Divlje jagode u Valjevu će na Tešnjarskim večerima nastupiti Yu grupa. Razlog izmene je bolest frontmena Divljih jagoda zbog koje je ova grupa otkazala sve nastupe ovog leta.

U toku ovogodišnjih Tešnjarskih večer,  kako je ranije najavljeno, najveći deo koncerata biće održan na Letnjoj pozornici izuzev koncerta Zdravka Čolića čije je održavanje predvidjeno u prostoru nekadašnje kasarne Kadinjača. Kada su lokacije ostalih dešavanja u pitanju one su uglavnom koncentrisane na Tešnjar, dvorište Doma vojske , Centar za kulturu i  ostale gradske ustanove kulture koje su svoje radno vreme prilagodile manifestaciji pa će tako za vreme trajanja Tešnjarskih večeri radno vreme Centralne postavke i Muselimovog konaka, tokom trajanja Tešnjarskih večeri (u periodu od 5. do 12. avgusta 2023. godine) biti od 10 do 14 časova i od 18 do 22 časa.

Pored koncerata Valjevci će u okviru 36. Tešnjarskih večeri moći da shodno interesovanjima isprate i oko 70 drugih programa medju kojima su i književne večeri, izložbe slika , pozorišne predstave i programi za decu.

Zbog vremenskih nepogoda koje su najavljene za danas , iz Centra za kulturu obaveštavaju gradjane o  izmenama lokacija održavanja pojedinih dogadjaja predvidjenih programom za današnji dan. Tako će zvanično podizanje zastave Tešnjarskih večeri biti održano sutra uveče , a najavljeni koncert valjevskih muzičara će biti pomeren za četvrtak uveče.

Izmene lokacija:

18.00 č    NARODNA NOŠNJA NA DLANU KUD-a „KRUŠIK

Prikaz narodnih nošnji i muzički program   Organizator: Kulturno umetničko društvo „Krušik “ Valjevo

ODRŽAĆE SE U HOLU CENTRA ZA KULTURU VALJEVO

20.00 č     LUČA MIKROKOZMA , PETAR PETROVIĆ NJEGOŠ

Hađži Petar Petrović Božović i Prvo beogradsko pevačko društvo

Organizator: SPC Eparhija Valjevska – Hram Pokrova Presvete Bogorodice

ODRŽAĆE SE U HRAMU POKROVA PRESVETE BOGORODICE 

 20.00 č   PEPELJUGA, PREDSTAVA ZA DECU

ODRŽAĆE SE U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KULTURU VALJEVO

20.30 č   PODIZANJE ZASTAVE TEŠNJARSKIH VEČERI

Zastavu podižu: članovi Mešovitog Hora Valjevske crkve „Hađži Ruvim”

PODIZANJE ZASTAVE SE POMERA ZA NEDELJU 06. AVGUST U 20.30 Č

21.00 č   VALJEVSKO MUZIČKO VEČE , KONCERT

Učestvuju: Jelena Kovačević , Srđan Lazic, Dimče Ristovski trio, Stare Staze, Mila Pavlović, orkestar I Omladinski hor CZNTK Abrašević, Andrija Kalabić

ODLAŽE  SE ZA ČETVRTAK 10.AVGUST U 20.30 Č LETNJA POZORNICA

22.15 č   DAROVNI ĆILIM CVETE AGNINE, PREDSTAVA

Autor: Momčilo Antić, režija: Jug Đorđević

Igraju: Angelina Lukuć, Sara Janevska

ODRŽAĆE SE U HOTELU GRAND VELIKA SALA

 

9 comments on “Večeras počinju 36. TEŠNJARSKE VEČERI – Izmene lokacija

  1. Stanica Pidlugovi

    Nejasno je i dalje zbog čega se Colin koncert drži na nekoj zaparlozenoj livadi i zmijarniku,bez adekvatnih uslova za posjetioce kao ni za parkiranje automobila? Zašto je organizatoru bitna ta lokacija i pored opravdanog protivljenja gradjana i udruženja? Zbog čega se koncert ne održava na nekom od stadiona u gradu? ( Budućnost, Krusik, na Petom puku).
    Uostalom, zbog čega niko od novinara nije objavio podatak koliko košta to iznajmljivanje livade u Kadinjaci kao i koliko se plaćaju prvaci koji učestvuju jem mi dajemo nas novac za to. Imamo pravo da znamo kako se nas novac troši i u koje svrhe.
    Za kraj bi preporučio organizatoru i odgovornima u gradu da idu u biblioteku i pročitaju knjige o istoriji valjevskog kraja makar u pislednjih 150 godina. Tu će saznati da postoji vreme i pre njih i da se tako i računa. Pametnom dosta.
    Ja neću na Colin koncert a ti?

    Reply
    1. Katarina

      Vidi, najbitnije je šta ti misliš. Mene čudi da nisi predsednik države, kandidat za Nobela i sl. Šteta za tebe.

      Reply
  2. Jelena

    Bravooo za komentar. I ja BiH da znam zasto se ne objavi koliko se sve to placa .A botovi ,provaljena ste. Izadjite malo napolje da vidite nesto .

    Reply
  3. Dragan

    a sto da nebude u bivsoj kasarni. ionako prostor zvrji prazan i treba neki dogadjaj da bude. sutra nek se okaci tabla da podseca da je cola tu isao u vojsku i drzao koncert

    Reply
    1. Kapetan

      e da je tu služio vojsku ni po jada,nego je služio u kasarni Žikica Jovanović ,mogao je gore pevati ima fudbalski igralište a kasarna zvrji prazna

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.