Uporedo sezona radova i nabavka mehanizacije u JKP Vodovod

JKP Vodovod će u ovoj godini za rekonstrukciju gradske vodovodne mreže izdvojiti 32 miliona dinara. „Za sada smo kupilli jednu kombi cisternu i kamion kiper , ali nam je neophodno još mehanizacije“, kaže direktor Vodovoda Ivan Filipović.

U JKP Vodovod saznajemo da su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže uveliko u toku , a nedavno su završeni radovi i u Vukovarskoj ulici u vrednosti od 3 miliona dinara.

„Završili smo Vukovarsku i sada slede: Zlatiborska 2,5 miliona dinara, Grmečka, Laze Lazarevića, Somborska , Kalemegdanska krak. To je planirano do kraja godine, pored redovne problematike sa popravkom kvarova kojih u ovo doba godine ima više nego inače. Posao uvek organizujemo tako da imamo ekipe ljudi koje rade rekonstrukciju i ekipe koje moraju da postignu otklanjanje kvarova kojih zaista nije malo. Ovo je i sezona godišnjih odmora tako da se trudimo da svuda stignemo na vreme“, kaže Ivan Filipović, direktor Vodovoda.

Pored redovnih radova u ovoj godini predvidjena su i ulaganja u mehanizaciju preduzeća i po njegovim rečima jedno vozilo je već nabavljeno.

„Kupili smo kombi cisternu za sada. To je vozilo koje služi za otpušenje kanalizacije , vrednost investicije je bila 6 miliona dinara . To je zapravo pomoćno sredstvo do nabavke velike cisterne koje se planira . Ove godine ćemo ući u proceduru jer velike su liste čekanja  s obzirom da se radi o specijalnom vozilu koje ne možete tek tako kupiti već se naručuje da se uradi pa se čeka. Zato je u planu da već sada udjemo u proceduru nabavke“, objašnjava Filipović.

U voznom parku, za koji kaže da je star i da je neophodno dosta zanavljanja od skora je i kamion kiper.

„Kupili smo iz iz sopstvenih sredstava kamion kiper , vrednosti 11 miliona dinara sa PDV-om koji služi da prevozimo materijal poput rizle, peska, svega onog što nam je potrebno za radove koje izvodimo.  Mi inače kad je vozni park u pitanju imamo 4 cisterne , jedna je 90 -to godište i parkirana je jer za nju više nema pomoći i moramo da vidimo šta od ddelova možemo da iskoristimo , potom nam je najmladja cisterna 2006-to godište. Godišnje oko 3 miliona dinara potrošimo na popravke“, kaže Filipović.

I ove godine JKP Vodovod sprovešće zamenu vodomera , a u planu je da kompletna zamena bude izvršena u Popučkama.

9 comments on “Uporedo sezona radova i nabavka mehanizacije u JKP Vodovod

  1. Samo napred

    Samo napred! Pokazao si da si sposoban covek i bolji si direktor, nego svi direktori Vodovoda od 2000., pa na ovamo.

    Reply
  2. Dragan

    bravo za direktora koji za popravku tri cisterne godisnje potrosi 25 hiljada evra. bitno je da vodovod ima ispravnu mehanizaciju

    Reply
  3. Istina

    Kada će biti daljiinska kontrola potrošnje vode?
    Kada ćete moći da šaljete elektronske račune (na E adrese) sa QR kodom za jednostavna plaćanja i smanjenje potrošnje papira???
    Pokažite ovim iz toplane da je moguće da pošalju račun sa QR kodom, ako se ne varam isti programeri su vam to radili…?

    Reply
  4. 1 APRIL

    milioni ,milioni plus kamioni i na kraju godine „Minus“.Sojic direktori po Valjevu

    Reply
  5. Ана Р

    Био је чланак пре неки дан како су обезбеђена средства за сеоске водоводе, за Жабаре по трећи пут се обезбеђују средства и даље нема воде. Смањи директоре самопромоцију по медијима зарад поена у странци, паметније отерај непотребан политички кадар из фирме и почни нешто паметно да радиш.

    Reply
  6. Potrošač

    Da li neko proverava kako čitaju vodu u Popučkama jer opet neće biti ni za godinu dana ocitana potrosnja a to zastareva. Mnogi u Popučkama i ne dobijaju račune potrosnje a na kraju se mogu pozvati na zastarelost. Sigurno njih nekoliko to redovno radi a sve veći broj meštana ima neočitanu potrosnju već nekoliko godina.

    Reply
    1. Dragan

      pa treba da budete srecni sto vam je omoguceno da besplatno koristite vodu a vi se zalite. ovo nigde nisam video

      Reply
  7. Valjevac

    Fantastican je svet nagona da se zoves direktor, pa gubici na mrezi bili i 90% proizvodnje. U nasa javna preduzeca uvedena je korupcija i politicka prevara i likovi kojima je Jovana Jeremic uzor.

    Reply
  8. Анонимни

    A sta je sa Brankovinom .nema vode a kroz turisticki kompleks prodje svake sezone oko 30000 turista. Da ne pricam o skoli Domu zdravlja obdanistu a da ne pominjem domacinstva i ostale radnje i preduzeca.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.