Pomozimo Katarini!

      Нема коментара на Pomozimo Katarini!

Našoj sugradjanki Katarini Čočović neophodna su sredstva za nastavak lečenja u Izraelu.  Za Katarininu jedinu šansu! Budimo humani!

Katarini je u oktobru 2015. godine ustanovljena dijagnoza crni zloćudni tumor kože (C.43 Melanoma malignum cutis) kada je izvršena i operacija. Stanje je praćeno i redovno kontrolisano. 2017. godine uočene su meta promene desne dojke i igl desne aksilea, a u aprilu 2018. godine potvrđene su i meta promene na jetri, plućima, lgl i CNS. Katarina je primila 4 ciklusa imunoterapije , sproveden je tretman gama nožem u junu 2018. i maju 2019. godine zbog planiranog radioneurohirurškog lečenja.  Lečenje imunoterapijama započela je u julu 2018. godine, a do jula 2019. godine je primila ukupno 14 ciklusa. Nakon 13. ciklusa efekat terapije je procenjen kao PR. Na kontrolnom MR pregledu u aprilu 2019. godine uočena je progresija u endokranijumu u vidu tri novonastale punktiformne promene. Konzilijum za gama nož indikovao je dalje praćenje. Na kontrolnom MR pregledu u oktobru 2019. godine uočena je progresija u endokranijumu u vidu novonastale promene uz još nekoliko suspektnih netipičnih promena. Usled progresije bolesti Katarina je 2020. godine primljena na Kliniku za medikalnu onkologiju shodno konzilijarnoj odluci radi nastavka lečenja primenom drugog ciklusa imunoterapije. Zbog pandemije korona virusa godinu dana nije imala kontrole, a na prvoj narednoj u martu 2021. godine nijedna od tretiranih promena nije bila u progresiji, sve su bile u regresiji ili stacionarne. U julu 2022. godine iz palijativnih razloga indikovano je hirurško lečenje u tkivu dojke MDK. U januaru 2023. godine primećene su dominantno ostelitičke promene na kostima.

Katarina planira da lečenje nastavi u Izraelu za šta su joj potrebna značajna finansijska sredstva pa se obraća svim ljudima dobre volje da joj pomognu kako bi što pre nastavila lečenje.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, prevod medicinske dokumentacije, za lekove, laboratorijske analize, specijalističke preglede, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Katarininu jedinu šansu! Budimo humani!

Pomozimo Katarini!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.