Podeljene hranilice za prve rodjene bebe u 2023.god

Prve hranilice za decu rodjenu u ovoj godini podeljene su roditeljima . Podela hranilica jedna je od mera populacione politike grada Valjeva , a realizuje se u saradnji sa Fondacijom „Humana srca“.

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i predstavnica  Fondacije „Humana srca“ Nikolina Djurić dodelili su sinoć hranilice deci koja su prva rodjena u ovoj godini.

„Sa Fondacijom „Humana srca“ u okviru projekta „Bebe su naše blago“ potpisali smo ugovor o donaciji 800 multifunkcionalnih hranilica za bebe u ukupnoj vrednosti od 3,6 miliona dinara koju će dobiti svaka beba rodjena na teritoriji grada Valjeva u 2023. godini i to je zaista jedna sjajna stvar i Grad Valjevo će uvek podržavati ovakve projekte koji za cilj imaju da poboljšaju položaj dece i roditelja u našem gradu. Trudićemo se da ovakvih i sličnih projekata bude sve više. Pored mera populacione politike koje grad sprovodi od novčane naknade za nezaposlene porodilje , takodje novčane naknade za prvo rodjeno dete, tu su i mere koje sprovodimo u okviru Lokalnog plana akcije za decu, besplatni udžbenici za djake prvake, besplatan bazen u Petnici za svu decu, školice plivanja, besplatno letovanje za decu sa sela, besplatno zimovanje za najuspešnije valjevske djake , mi sada pripremamo još mnogo novih mera koje očekujem da ćemo uskoro usvojiti“, rekao je Gojković zahvaljujući se ujedno Fondaciji na donaciji.

Nikolina Djurić ikzvršna direktorka Fondacije je istakla da je jako ponosna što je prvi veliki projekat Fondacije „Bebe su naše blago“ realizovan upravo u Valjevu.

„Valjevo je lično meni u srcu i za ovaj grad me vežu najlepša sećanja. Drago mi je da smo ovde i da zajedno sa lokalnom zajednicom pružimo podršku merama populacione politike i svim projektima koji su usmereni ka porodici i cilju da imamo što više beba u budućnosti. Bez lokalne samouprave koja je pružila punu logističku i organizacionu podršku ne bismo mogli da realizujemo pomenuti projekat“, rekla je Nikolina Djurić.

Podela hranilica za sve ostale bebe koje su rođene od 1. januara ove godine, organizovaće se u Maloj sali Skupštine grada Valjeva, kao što je organizovana i podela auto-sedišta. Biće pozivani roditelji da dođu i preuzmu hranilicu za svoju bebu.

3 comments on “Podeljene hranilice za prve rodjene bebe u 2023.god

  1. Dragan

    zahvaljujuci podrsci biznismena slobodana tesica sirotinja je dobila hranilice. nadam se da ce se grad oduziti ovom coveku i dodeliti mu nagradu grada iz oblasti humanosti

    Reply
  2. Dule

    Bila je dobra ideja da se u okviru Tešnjarskih večeri izađe u javnost i dodatno predstavi ova akcija podele hranilica za decu. Mislim da je lepo da grad na takav način pruži podršku roditeljima, kako oni ne bi morali sami da misle o nabavci sedišta za automobile, a sada i hranilica.

    Reply
    1. Dragan

      ovo je sjajna ideja. roditelji treba samo da se razmnozavaju a sve ostalo ce im obezbediti drzava. mi cemo im i decu vaspitati i skolovati i slati na more i u rat

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.