Odluka EKOD Gradac se odnosi samo na kampere i organizovane posete

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio cenovnik vezan za naplatu korišćenja zaštićenog toka reke Gradac, Ekološko društvo koje se stara o zaštićenom prirodnom dobru na svojoj stranici je objavilo obaveštenje u kom se navodi da se cenovnik odnosi samo na organizovane posete i kampere.foto: fejsbuk EKOD Gradac

Na stranici EKOD Gradac objavljene su odluke predsedništva društva o formiranju cenovnika za korišćenje zaštićenog dela reke Gradac. Kako je na društvenim mrežama objavljivanje pomenutog cenovnika izazvalo burnu reakciju na svom sajtu EKOD Gradac je objavilo da se odluka odnosi na kampere i organizovane posete: „Da pojasnimo , sve privatne posete reci Gradac se neće naplaćivati što znači da i dalje sa porodicom, prijateljima, kućnim ljubimcima možete posećivati reku Gradac. Odluka se odnosi na Udruženja, firme, klubove koji organizuju mnogoljudne posete reci Gradaci svoje usluge debelo naplate kao i za kampere koji su se raštrkali po celoj reci, postavljajući šatore van kamp mesta i na taj način zauzimajući prostor šetačima za šetanje i ribolovcima za pecanje“.

U daljem tekstu obaveštenja ovo društvo podseća da je ovo društvo jedino koje do sada nije uvelo naknade dok se svuda u svetu slične stvari plaćaju,  poput onih za prolazak kroz Mokru Goru.

18 comments on “Odluka EKOD Gradac se odnosi samo na kampere i organizovane posete

  1. Dragan

    sta je problem da se placa. neki misle da smo jos u komunizmu pa da je sve dzabe. ko hoce da proseta pored gradca nek plati a kome je skupo nek seta pored kolubare tu je jos dzabe. ionako moze da se seta kud hocete al bas ste nasli da smetate pecarosima od kojih drustvo zivi.

    Reply
    1. Maja

      To sto neki neradnici od hobija hoce da naprave posao, ali na javnom dobru, je njihov problem. Reka je tu za sve, setace, plivace, kampere, ribolovce, jednako, I nijedan zakonu, nikada I nigde, nije propisao da reke sluze samo za ribolov.

      Reply
  2. Istina

    И шта пружате за те паре посетиоцима? Пуне канте и корпе отпадака који смрде…
    Какав пример вам је Мокра Гора? Па то је дно дна. Прођеш неким рупљавим путем и они хоће да ти наплате…?
    Где су вам уређени кампови на Градцу? Где су вам уређене пешачке стазе на Градцу?
    Мало боље анализирајте шта и како? Нисам за то да се оне обале заузимају од приватних викендица, али кад је дозвољена онолика градња код Ривер Бара, ништа ме не изненађује, па и ограде од канцерогених железничких прагова…

    Reply
    1. Ironhide

      Nije ti to kafić pa da imaš uslugu. Skočili za 100 dinara ko da vam oči vade. Država vas/nas guli do koske a ćutite ko miševi. Samo da nije gore. I prvo nauči nešto pre ostavljanja komentara. Zaštićeno prirodno dobro, samim tim i nadležnost ekološkog društva Gradac počinju od Ploča. Nemaju oni sa River barom ništa.

      Reply
    2. Miloš Marjanović

      svi bi da ubiraju neke pare ali ne bas da to i iskoriste na pravi nacin

      Reply
    3. Жиле

      Права клисура и природа је од извора до Краљевог вира.

      Reply
  3. Posetilac Obnice

    Neću na Gradac idem na Obnicu,lepša od Graca i toplija a neplaca se ništa,Gradac kod Rivera se gradi pravo naselje,sledeće godine biće MZ

    Reply
    1. Жиле

      Само ме занима потез ид извора до Краљевог вира.

      Reply
  4. Kolubarac

    Glavna poruka je u stvari: NE SMETATI PECAROŠIMA. ONI SU GLAVNE BAJE NA GRADCU.
    Sve ostako je kolaterala.

    Reply
    1. Dragan

      pa od pecanja drustvo dobro zivi a i svi u drustvu vole da pecaju. a od vas sto setate nikakve koristi samo dzabe gulite djonove i sve vam smeta. ako vam je do svezeg vazduha idite na neku planinu jer tamo nema pecanja a reku ostavite pecarosima koji mnogo bolje placaju od vas

      Reply
      1. Ja

        Pecaroši su zatvoreno društvo, kao masoni. Zna se hijerarhija i ko skida kajmak. Ostali služe za plaćanje članarine. Sujetni da nema dalje, a rezultati smešni.

        Reply
  5. М7ца

    Хоће ли моћи да се кампује са ваучерима што даје држава?
    Срам нас све било.Не наплаћују се казне онима што буквално лете аутомобилима поред реке,него се уводе таксе.Ако ниси могао на море,ти плати што ћеш отићи на Градац .Пустите људе да уживају у природи.
    За концерте који се организују и коштају све нас
    брдо пара,нико не мари,али да би уживали у нечему што нам је природа дала,треба да платимо.

    Reply
  6. Raša Bogatić

    Mi rođeni na izvoru tj. selu Bogatiću tri veka bar tu kupamo ovce. Zato se zove ovčiji vir. Šta štitite i naplaćujete vaša stvar. Ovce ko’ ovce, stoka, šta ćeš. Samo kažem..

    Reply
  7. Kuoac

    Gradski kupalište Anate zatvoreno i zagadjeno,napravljena privatna marina,plaća li ti ne korišćenje reke a dosao pre neku godinu

    Reply
    1. dusan

      Tako je, da li se plaća privatna marina??? Kakv je ovo način, koja je cena za privatnu marinu???
      Jel nas neko zeza ili šta, ne razumem…

      Reply
  8. Јелена

    Sve ste upropastili. I lep grad i divnu prirodu. Političari bi pokvarili i kamen za kupus. U redu je platiti, ali da se vidi da je novac uložen u nešto, a ne u vaš lagodan način života.

    Reply
  9. Јоца

    Tako je Srbijo! Oguli svoju sirotinju na svaki mogući način, a tajkune neguj i gaji.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.