Asfalt za Donju Bukovicu

      3 коментара на Asfalt za Donju Bukovicu

U Mesnoj zajednici Donja Bukovica kamione sa asfaltom su dočekali meštani, jer je danas počelo asfaltiranje 1400 metara puta Vitorovića grob-Kotarci, u okviru plana JP „Putevi Srbije“.
Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je obišao radove i razgovarao sa stanovnicima Zlatarića i Donje Bukovice koliko im je ovaj put značajan za život i rad.

„Ovo je izuzetno ulaganje u putnu infrastrukturu za Grad Valjevo. Juče smo završili dva državna i jedan lokalni put u MZ Gornja Bukovica u dužini od 1,1 kilometar. Urađena su dva državna puta 2A reda u Gornjoj Bukovici, dužine 1,8 km i 2B reda – Eračko groblje, u dužini od 3,3 kilometra. Zahvaljujem se „Putevima Srbije“ na ovim ulaganjima, jer dobri putevi su preduslov za kvalitetan život meštana u ovim mesnim zajednicama, bavljenje poljoprivredom i ostanak mladih na selu. Mi ćemo u narednom periodu nastaviti sa asfaltiranjem i lokalnih i državnih puteva na teritoriji Grada Valjeva“, rekao je gradonačelnik.

Na pitanje kako se određuje gde će se asfaltirati putevi, gradonačelnik je odgovorio da se za to pitaju građani preko mesnih zajednica, koje dostavljaju u svojim planovima i programima koji su to prioriteti na njihovoj teritoriji.
„Trudimo se da to budu putevi koji povezuju sela, koji su glavni putevi kroz te mesne zajednice. Grad Valjevo ima, možda i najveću putnu mrežu u Srbiji u odnosu na teritoriju Grada. Na teritoriji Grada se nalazi 79 sela i zato je značajan svaki vid pomoći „Puteva Srbije“, kao što je ovo danas.

Miodrag Mićić, predsednik MZ Donja Bukovica je rekao da u ovoj mesnoj zajednici ima dosta mladih ljudi i dece, koji putuju na posao, obdanište i u škole, tako da put znači puno za opstanak i ostanak na selu.

„Mašine u ovim selima nisu bile više decenija, do dolaska gradske vlasti na čelu sa Lazarom Gojkovićem. U poslednje tri godine, ovo je već treći putni pravac koji se radi u MZ Donja Bukovica. Imali smo 2021. godine put Vitorovića groblje-Carić, u dužini od 1,8 kilometara. Prošle godine je urađen put u zaseoku Goloskokovići, dužine 600 metara i evo ove godine 1,4 kilometra. Možemo da se pohvalimo time da smo mesna zajednica koja je u poslednje tri godine dobila 4 km asfaltnog puta“, rekao je Mićić.

On je podsetio da je ove godine u maju presuto oko 600 kubika na makadamskim putevima i nada se da će se nastaviti sa realizacijom plana ove mesne zajednice. Pre dve godine je urađeno oko 2 km vodovodne mreže u zaseoku Nikolići, tako da su meštani veoma zadovoljni onim što je do sada urađeno.

Grad Valjevo

3 comments on “Asfalt za Donju Bukovicu

  1. Ivan

    Dosta se radi poslednje dve godine i zaista moram da pohvalim iskreno. Mnoge ulice po gradu su uradjene, a sela se rade i ravnomerno. Naravno, ne moze se sve uraditi odjednom, ali se radi, vise, nego ranije i sa moje strane pohvale.

    Reply
  2. Dragan

    bravo za grad sto i po selima asfaltira puteve i bori se za seljake a oni ce nam sigurno vratiti na izborima. raduje me ovoliki broj seljaka koji su hteli da se slikaju s gradonacelnikom cak su i decu poterali. koliko vidim sa slika put je dovoljno sirok da se mimoidju dva vozila i nije uzak kao sto oni zluradi iz opozicije pricaju.

    Reply
  3. Brdjanac

    Da li će ikada u planovima Opštine biti i asflatiranje Radničke ulice, koja je već godinama u katastrofalnom stanju!?Ona jeste deo državnog puta ali trebalo bi Grad da urgira kod Puteva Srbije i da se rekonstruiše jedna od najprometnijih ulica u gradu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.