Dveri:Period strepnje i neizvesnosti

GrO Dveri izadao je saopštenje za javnost u kom najavljuje debatu sa gradjanima na temu aktuelne situacije u gradu I kako navode, teške jeseni za gradjane. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Druga polovina avgusta je vreme kada porodični budžeti trpe jak udar. Bliži se početak školske godine,priprema ogreva kao i zimnice. Obzirom da je prosek plata u Vljevu osetno niži od republičkog očigledno je da će naši sugrađani imati popriličnih finansijskih poteskoća. Dveri su poslale zahtev rukovodstvu Valjevske opštine sa molbom da se obezbede sredstva za besplatne udžbenike, prevoz i užine za đake kao i besplatan vrtić za decu predškolskog uzrasta. Ali rukovodsvo opštine nije našlo za shodno da bar izađe i kaže da nisu sposobni da obezbede sredstva u budžetu za to. Jednostavno ignorišu te zahteve i ponašaju se kao da je sve u ovom gradu idealno. Idealno je kada treba platiti pevače za koncerte,idealno je kada se raspiše javna nabavka za deset godišnjih članarina za teretanu kancelarije za mlade ili tromesečna članarina za igranje bilijara takođe za volontere kancelarije za mlade.
Vrednost te dve javne nabavke je 360.000,00 dinara. Pitanje je postoje li preče javne nabavke u ovom gradu?Takođe bliži se početak nove grejne sezone i perioda kada će Valjevo biti jedan od najzagađenijih gradova u Evropi. Prošlo je leto a da skoro ništa ili tačnije ništa nije urađeno po pitanju smanjenja aero zagađenja u zimskom periodu. Kako stoje stvari nastavićemo tamo gde smo stali na kraju prošle zime sto se tiče gušenja u smogu. Vazduh je u Valjevu u poslednjih šest sedam godina prekomerno zagađen i nalazi se konstantno u trećoj kategoriji kvaliteta, koja prema zakonskoj regulativi definiše da je reč o vazduhu u kojem su prekoračene tolerantne vrednosti za jednu ili više zagađujućih materija. U gradu su prisutni i drugi komunalni problemi kao sto je gradska deponija kao i jako uočljiva nečistoća grada,neredovno održavanje zelenih površina. Nedostatak parking mesta u gradu je veoma izražen pa se ne retko uništavaju zelene površine upravo zbog nedostatka slobodnih parking mesta. Očekuje nas jako teška i neizvesna jesen. Pošto je situacija takva kakva je Gradski odbor Dveri je odlučio da 15 Avgusta u 19 sati sa svojim članovima i simpatizerima održi debatu po svim ovim pitanjima. Pozivamo sve zainteresovane simpatizere i članove da uzmu aktivno učešće.

GrO Dveri”

4 comments on “Dveri:Period strepnje i neizvesnosti

  1. Dragan

    umesto da pohvalite odluke grada vi kritikujete sto je grad obezbedio clanovima da se malo zabave igrajuci bilijar

    Reply
  2. dveri snsovske

    Cutite tamo i pokrijte se usima. Prespavali ste da prokomentarisete najvecu inflaciju koja se dogodila posle hiperinflacije iz 93′. Vratite nam cene na prethodni nivo, i sve cemo mi sami sebi kupiti, ne treba nam ni pomoc drzave niti bilo cija milostinja. Na celu vam pise da ste Vuciceve pudlice.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.