Važno je da profesionalni vozači budu odmorni

Oficiri Odeljenja saobraćajne policije u prostorijama Policijske uprave u Valjevu održali su predavanje prevoznicima sa područja Grada Valjeva u vezi sa primenom Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Predavanju su prisustvovali predstavnici valjevskih prevoznika putnika i tereta, a policijski službenik Miroslav Grbić iz Odeljenja saobraćajne policije PU Valjevo objasnio je da je ovo deo preventivnih aktivnosti koje sprovodi saobraćajna policija.

“To je deo naših preventivnih aktivnosti u cilju povećanja nivoa bezbednosti saobraćaja, imajući u vidu letnju sezonu i pojačan intezitet saobraćaja na svim putevima. Istakli smo da je jako bitno da njihovi vozači voze odmorni, odnosno, upoznali smo ih koliko negativnih posledica po bezbednost saobraćaja izaziva umor kod profesionalnioh vozača”, rekao je on dodajući da su na predstavnike prevoznika apelovali da njihovi vozači budu savesni i odgovorni, te da poštuju sve saobraćajne propise i pravila u cilju i svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Saobraćajna policija će u međuvremenu, kako je rekao, kao i do sada sve svoje aktivnosti i pojačane kontrole usmeriti da održi bezbednost saobraćaja na što višem nivou.

2 comments on “Važno je da profesionalni vozači budu odmorni

  1. Sima

    Naravno da je vazno jer ukoliko nisu, ugroze i sebe i druge. Ali nazalost, sve se danas gleda kroz novac i ljudi jadni voze i po 12h da bi postigli

    Reply
  2. Дупла Љута

    Шта се дешава ако возим Ломбргини или Мек Ларен под дејтвом алкохола или наркотика и кршим све могуће прописе? Јел ми застарева пријава или можда ми пишу да нисам веза појас?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.