Saopštenje PU Valjevo: Pojačane kontrole vozača traktora i drugih radnih mašina

Pripadnici saobraćajne policije u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti, pojačano će kontrolisati vozače traktora i drugih radnih mašina sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju ovi vozači.

Apelujemo na vozače ovih vozila da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti.

Podsećamo da je potrebno da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno.

Takođe ih podsećamo da traktoru mogu biti pridodata najviše dva priključna vozila, na kojima se može prevoziti onoliko osoba koliko je označeno u saobraćajnoj dozvoli i na mestima koja su za to predviđena, pa se tako na priključnom vozilu koje vuče traktor može prevoziti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri.

Apelujemo i na sve ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

2 comments on “Saopštenje PU Valjevo: Pojačane kontrole vozača traktora i drugih radnih mašina

  1. Dragan

    odlicno. pa nek razmisle kad sledeci put budu hteli da blokiraju saobracaj i da se bune zbog otkupnih cena

    Reply
  2. Dragan pravi

    ja sam moj traktor konzervirao i odoh na rad u hrvatsku.A vi kaznjavajte jos malo ako budete imali koga!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.