Katarina Petrović suspendovana, ukinut joj pritovor ali je podnet optužni predlog

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv policijske službenice u Policijskoj upravi u Valjevu Katarine Petrović (41), prenose beogradski mediji.

Optužni predlog je, kako se navodi, podnet zbog sumnje da je izvršila krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka, jer je neovlašćenom licu dostavila dokumenta koji su joj povereni i predstavljaju tajne podatke sa oznakom tajnosti “poverljivo” iz pomenutog zakona.

Kako je saopštilo VJT, a prenose beogradski mediji, prethodno je to tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Katarine P. za krivično delo Zloupotreba službenog položaja iz Krivičnog zakonika Srbije. Tužilaštvo je takođe predložilo Višem sudu u Beogradu da se oglasi mesno nenadležnim i da predmet ustupi nadležnom Višem sudu u Valjevu.

Ranije danas, tužilaštvo je predložilo sudu da Katarini Petrović bude ukinut pritvor jer je otpao razlog iz kojeg joj je pritvor bio određen, a to je da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu, budući da je PU Valjevo protiv nje pokrenula disciplinski postupak i da je okrivljena suspendovana, te nema više pristuo poverljivim informacijama.

Sud je ovaj predlog usvojio i okrivljenoj ukinuo pritvor.

2 comments on “Katarina Petrović suspendovana, ukinut joj pritovor ali je podnet optužni predlog

  1. Dušan

    Šta je sa narkomanom koji je izazvao saobraćajku Vučićevim kumom Panom.Tužilaštvo nije ekspeditivno kao sa Katarinom?

    Reply
  2. Istina

    Брука.
    Каква тајна, шта је ту тајна? Па такве тајне су нас и довеле довде, до смрада, чемера и јада. Најјефтинија радна снага, најзагађенији, најксупља храна, најскупље гориво, најскупља дечија гардероба…, а ти што возе аутомобиле од пола милиона евра су тајна када направе прекршаје…
    Респект за Катарину и она ће ускоро бити главна, бар у ваљевском МУПУ.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.