Dvocifreni broj medalja za valjevske bicikliste

Biciklisti Sputnjik-MET mesecima blistaju na trkama a i ovog vikenda ponovo su u Valjevo doneli dvocifreni broj medalja. Na MTB Kupu Srbije, koji je održan na teškoj stazi u Crnoj Travi, osvojeno je ukupno 12 medalja i to šest zlatnih, tri srebrne i tri bronzane.

U ekipnoj konkurenciji, zlatne medalje osvojili su i mlađi i stariji poletarci, a mladji kadeti su bili drugi. Medju pojedincima, najbolji utisak ostavili su mladji poletarci koji su taktički besprekornom, hrabrom i borbenom vožnjom ostvarili ubedljivi trostruki trijumf i to zlatni Jovan Starčević, srebrni Vojin Popović i bronzani TomaStarčević. Sjajan je bio i pobednik trke poletaraca Filip Vukmir, kao i trećeplasirani Sava Starčević, uporni Marko Ćesarević je trku završio na četvrtom, a Stefan Simović na petom mestu.

Pojedinačnu pobedu, u medjunarodnoj konkurenciji briljantnom solo vožnjom sa nekoliko minuta prednosti ispred sportskih rivala, ostvario je trenutno najbolji srpski kadet u planinskom biciklizmu i reprezentativac naše zemlje Igor Davidov.  Njegov brat Stefan takođe je imao maestralni nastup kojim je opravdao nastupe za reprezentaciju Srbije i on je osvojio zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji. Među mlađim kadetkinjama ponovo je odličnom taktičkim vožnjom do pobedničkog postolja stigla Mila Starčević, koja je osvojila drugo mesto.

Mladji kadet Djordje Pavić je pokazao da je nova nada našeg biciklizma i nakon odlične vožnje stigao je do bronzane medalje. Njegov klupski drug Dimitrije Jezdić se ponovo istakao kao veliki borac koji je po tehnički zahtevnoj stazi dobro vozio prvupolovinu trke, ali je na kraju ostvario plasma oko desetog mesta što je bilo dovoljno za osvajanje drugog mesta u ekipnoj konkurenciji.

Kadetkinja Natalija Vasiljević je nakon uporne borbe sa rivalkama svoju trku završila na dobrom petom mestu.

U biciklističkom klubu Sputnjik-MET se nastavljaju treninzi i pripreme za državno MTB prvenstvo koje se za dve sedmice održava u Pirotu i za očekivati je nove lepe vesti i dobre rezultate.

1 comment on “Dvocifreni broj medalja za valjevske bicikliste

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.