Valjevski pokret otpora:Novi zahtev na protestima

Valjevski pokret otpora izdao je saopštenje za javnost u kom navodi da su uputili poziv svim opozicionim poslaničkim grupama koje učestvuju u organizaciji protesta “Srbija protiv nasilja” da istaknu poziv za povlačenje predloga Zakona o promeni pravne forme za 23 preduzeća u Srbiji. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Obaveštavamo javnost da je udruženje Valjevski pokret otpora, dana 05. 06. 2023. godine, uputilo zvaničan zahtev svim opozicionim poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini Republike Srbije koje učestvuju u organizaciji protesta “Srbija protiv nasilja“, kojim smo tražili da se, pored već istaknutih zahteva navedenog protesta, kao novi istakne i zahtev za povlačenje iz skupštinske procedure predloga Zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike Srbije, podnet Skupštini od strane Vlade Republike Srbije dana 26. 05. 2023. godine.

Zahtev smo podneli iz razloga jer se radi o predlogu zakona kojim je predviđeno da 23 javna preduzeća promene pravnu formu u akcionarska društva odnosno u društva sa ograničenom odgovornošću, na koji način se otvara mogućnost promene upravljačke i vlasničke strukture navedenih javnih preduzeća od vitalnog značaja za Republiku Srbiju, o čijim štetnim posledica je izlišno i govoriti. Kako se očekuje da će vladajuća skupštinska većina usvojiti navedeni zakon što parlamentarna opozicija neće biti u mogućnosti da spreči smatramo da je jedini način borbe koji je preostao u ovoj situaciji pritisak od strane građana koji već nedeljama učestvuju na protestu “Srbija protiv nasilja“.

Očekujemo od svih narodnih poslanika koji učestvuju u organizaciji navedenog protesta da, zajednički razmotre naš zahtev i da isti, bez odlaganja, istaknu kao jedan od zahteva protesta “Srbija protiv nasilja“.

U Valjevu, dana 05. 06. 2023. godine                               VALjEVSKI POKRET OTPORA”

 

7 comments on “Valjevski pokret otpora:Novi zahtev na protestima

  1. Konsterniran sam

    Pa divno! O stetnim posledicama po fabrike drzavne prica lik koji je bio sef stranke Draganu Djilasu koji je bio sef demokrata koji su eksperti u temi stetnog uticaja stranaka na drzavna preduzeca, period renesanse 2000-2012?

    Reply
  2. Dragan

    ni stare zahteve vam necemo ispuniti a vi isticete nove. ide leto i protest ce sam od sebe da se ugssi. samo treba strpljenja i pobedili smo vas

    Reply
  3. Katarina

    Pa čekajte zar to nije nenasilni protest za decu i bezbednost? Kakvi se ovde organizatori pominju i to opozicioni? Zar to nije narodni protest?

    Reply
    1. Istina

      Сад си показала да си неписмена. Па зар мислиш да је могуће окупљање 100000 људи без организације, а да при том ни један папирић није остао на земљи…?
      Ваш вођа је организовао протест са насилним довођењем народа са сендвичима…после чега су комуналци чистили улице целу ноћ… Е сад видите разлику између те две Србије.
      Проблем је само у томе што треба да ова прваљ Србија преузме управљање државом и системима у држави и свима би било боље. Народ би живео живот, не би било насиља, свађа, завидности, оволике социјалне разлике, најјефтиније радне снаге, најскупље хране, најскупље гардеробе, горива…
      Е „моја“ Катарина…

      Reply
  4. Milan

    Bravo za OTPOR,dokaz je Krušik kako se arći i otima naročito za vreme brata i sestre Davidović,radnici gladni a oni prebogati,radnici Krušik a su uz OTPOR

    Reply
  5. Koča

    E , svaka čast opoziciji ! Pa oni veslaju toliki narod kako im se ćefne. Kraljevi !!! Ajd sad svi na narodni protest na čelu sa onim narodom. Ivkoviću, Sunce ti lebavo!

    Reply
  6. Nenad Pantelić

    Pa morate menjati postojeći zakon ,koji dozvoljava promenu vlasnika preduzeća.Ali ne vidite vi to niti vas interesuje,vaši zahtevi su čisto politički i ni to nije sporno,sporna je revolucionarština u kojoj plivate kao u govnima.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.