Pavlović zatražio oduzimanje nagrade Mališi Pajkoviću-Skupština bila protiv

Odbornik Djordje Pavlović SPS, podneo je zahtev Skupštini za dopunu dnevnog reda koji se odnosio na oduzimanje nagrade grada dodeljene Mališi Pajkoviću. Skupština nije prihvatila ovaj predlog.

Odbornik SPS Djordje Pavlović izneo je predlog da se nagrada koja je dodeljena Mališi Pajkoviću 2022. godine oduzme, odnosno odluka poništi. Kao razlog za ovaj predlog Pavlović je naveo podizanje optužnice od strane Višeg javnog tužilaštva zbog opravdane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima.

„U vremenu bez samilosti u našem društvu, bezosećajnosti u društvu potpuno razbijenom u pramparčad postaje sasvim normalno da se nagrada jednog grada dodeli licu protiv koga je podneta optužnica za najteža krivična dela, za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje maloletnog lica. Pitanje imate li vi oca, majku sestru , brata, decu , izgleda da su poslušnici sa kupljenim diplomama sve zarad očuvanja fotelja spremni da na njih ne odgovaraju. Ili samo sebe doživljavaju kao živa bića , a sve ostale drugačije , kao bića koja zaslužuju sve najgore , kao robu koju treba prodati , iskoristiti, šikanirati. Poltroni poput predsednice Komisije za dodelu nagrade grada se na žalost ne osvešćuju pozivanjem na etički kodeks i saosećajnost  “, rekao je Pavlović.

On je za skupštinskom govornicom rekao i da je obrazloženje o radu Komisije koje dala predsednica plitko i neprihvatljivo. Pavlović je potom uputio pitanje predsednici Komisije i gradonačelniku: „Dokle ćemo da ćutimo na nasilje? Za koje vrednosti se oni zalažu kad su najvredniju nagradu jednog grada dodelili čoveku protiv koga se vodi postupak za najteža krivična dela?“

Zbog svega navedenog Pavlović je zatražio smenu predsednice Komisije i oduzimanje nagrade Mališi Pajkoviću.

Deset odbornika je glasalo za ovaj predlog za dopunu dnevnog reda dok je 28 bilo protiv čime pomenuti predlog nije prihvaćen.

6 comments on “Pavlović zatražio oduzimanje nagrade Mališi Pajkoviću-Skupština bila protiv

  1. Dragan

    ja sam mislio da je pavlovic za nas kad je presednika vucica predlozio za pocasnog gradjanina valjeva. al on se okrete za 360 stepeni i sad mu nista nevalja. kazu da ide i na proteste opozicije cime je sebi zatvorio vrata kod nas i nece biti primljen u pokret za odbranu od opozicije

    Reply
  2. Ako ćemo pravilno...

    Naslov dovodi čitaoce u zabludu. Ne radi se o predlogu za oduzimanje nagrade, već o predlogu da se ta tačka uvrati u dnevni red zasedanja, tako da odbornici nisu većinom odbili predlog za oduzimanje nagrade, već nisu glasali za proširenje dnevnog reda.

    Reply
  3. Tanja

    Pavlović više ne zna šta će od sebe od kako je izbačen iz sps-a, pa vrti u krug nešto što je bilo pre nekoliko meseci. Naravno, tako je i odbijen njegov predlog, a on bi trebalo da je upućen koji su kriterijumi za dodelu nagrada

    Reply
  4. Violeta

    Kad si toliko dobar političar Pavloviću, što te izbaciše iz stranke? Bolje da ćutis, kad ne znas sta pricas

    Reply
  5. Јелена

    Ovde se ne radi o Pavlovicu negi o Pajkovicu. I naravno nije bitno kada je necije tudje dete u pitanju…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.