Ministar Jovanović za Vamediu: Slede izmene zakona o medijima i veće kazne za prekršioce

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović boraveći u Valjevu u okviru karavana posvećenog digitalizaciji najavio izmene zakona o elektronskim medijima . Jovanović je za Vamediu izjavio da će nove izmene doneti i povećanje visine kazni i sankcije za medije vezano za decu i maloletnike.

Sudeći po najavama ministra informisanja i telekomunikacija ovo ministarstvo  i ministarstvo pravde rade na predlozima izmene  zakona koji se tiču  elektronskih medija . Na pitanje Vamedie, kako zaštiti decu od medija i decu u medijima  , ministar Jovanović kaže:

„Već je definisano sedam ili osam tačaka zakona koji se odnose na maloletnu decu , na sadržaje u medijima , kada taj sadržaj može da se emituje , posle ponoći ili drugačije u zavisnosti od uzrasta dece i koje su posledice i kaznena politika vezano za nepoštovanje tih predloga zakona. Tu idemo sa predlogom da se drastično povećaju kazne za medije koji ne poštuju  zakon , pogotovo taj odnos prema maloletnima i verujem da će do kraja juna taj predlog izmene zakona biti gotov“, rekao je Jovanović.

Od tragičnog dogadjaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na ovamo ,  brojna Udruženja koja se bave zaštitom dece u višee navrata su isticala da je neophodno obezbediti poštovanje i postojećih zakona i kao jednu od mera upravo u tom pravcu predlagano je povećanje kazni i bolja kontrola.

 

2 comments on “Ministar Jovanović za Vamediu: Slede izmene zakona o medijima i veće kazne za prekršioce

  1. Lole

    pocinje izbirna kampanja. svi redom dolaze pa ce samim tim nesto i da pocnu da realizuju. tri puta upaaaaa!!!!

    Reply
  2. Јоца

    Da li ovaj ministar moze da pruzi odgovore na pitanja koja se ticu pritisaka, pretnji i fizickih napada na novinare? Da li ce nesto konkretno preduzeti u vezi toga? Sta kaze na podatak da samo 6 procenata novinara su skolovani za to i da li se namerno urusava ova profesija?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.