Kiša ne prestaje – Situacija za sada pod kontrolom

U protekla 24 sata u Valjevu je palo 56 litara kiše po m2. U Sektoru za vanredne situacije kažu da izlivanja reka  nema , ali je vodostaj u porastu.

Kolubara kod silosa 8.30h

Kiša koja pada u protekla 24h gotovo neprestano dovela je do zadržavanja vode na kolovozu što usporava saobraćaja.

„Od jutros je situacija teža nego prethodnih dana . U fabriku vode stiže voda velike zamućenosti , ali to uspešno rešavamo aluminijum sulfatom i voda je za piće , uspeli smo da održimo postojeći kvalitet. Izuzetak su  Žabari i Kukalj zbog zamućenosti i mi smo prole nedelje dali obaveštenje da voda na ovim pravcima nije za piće. Što se tiče ulica naše cisterne su neprestano na terenu, imamo veliki broj zahteva gradjana . Situavija je ozbiljnija u  Suvoborskoj ulici  i od jutros u  Novom naselju“, kaže Ivan Filipović direktor JKP Vodovod.

Kolubara kod CZK 8.00

U Sektoru za vanredne situacije kažu da je situacija trenutno ispod granica redovne odbrane od poplave iako to moguće nekima pored reka i ne izgleda tako . Nivo reke Kolubare je u porastu , ali i drugih reka koje prolaze kroz grad, ali za sada izlivanja nema .

„Brana ima dovoljno kapaciteta da primi veću količinu vode, minimalno se trenutno ispušta vode. Veći priliv vode u Kolubaru potiče od Obnice, ne od Jablanice. Što se nas tiče situacija je pod kontrolom,“kaže za Vamediu Ivan Beljić direktor JP Kolubara.

 

2 comments on “Kiša ne prestaje – Situacija za sada pod kontrolom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.