Izložba „Majčin nakit od srca“

Ove nedelje se prigodnom izložbom završava inicijativa Majčin nakit od srca koja se realizuje u okviru  projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije i Fondacijom „Jelena Šantić“.

Tokom prethodna tri meseca Majčin nakit od srca realizovali su Klub Ars Nova i OŠ „Nada Purić“, kroz pet radionica za izradu nakita, a uz stručnu podršku predstavnika Udruženja osoba sa invaliditetom „Korak napred“ na kojima su učestvovale mame iz različitih sredina: grada Valjeva, uključujući okolna sela – Petnicu, Miličinicu, Stubo, Popučke i opštinu Osečina (selo Gunjaci) i Lajkovac.

Mame dece sa smetnjama u razvoju koje su učestvovale  na radionicama su same ili uz pomoć svoje dece usavršavala znanja i ručno pravile ogrlice, narukvice i drugi nakit.

Boravkom na radionicama upotpunile su svoje vreme boraveći u prostorijama škole, sa decom su imale plemenite trenutke, uz razgovor i zajednički rad dobru atmosferu i zasigurno oslobađanje od stresa svakodnevnice. Stečene veštine i znanja svakako će biti ohrabrenje da se neka od majki i ozbiljnije bavi izradom nakita.

Izložba radova Majčin nakit od srca može se od 1. juna pogledati u prostorijama OŠ „Nada Purić“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.