Intervencije na više lokacija zbog kiše

Zbog velikih kišnih padavina odeljenje za infrastrukturu  na više lokacija mehanizacijom je uspelo da  obezbedi prohodnost puteva i spreči plavljenje više domaćinstava. U nekim selima se izlila reka Kolubara.

Velika količina kiše prouzrokovala je gotovo plavljenje jednog dela MZ Beloševac gde je Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu reagovalo mehanizacijom u pokušaju da  se spreči da nabujala voda iz kanala poplavi veliki broj domaćinstava. Mehanizacija  „Erozije“ na više mesta čistila je kanale kako bi bio zaustavljen prodor vode u dvorišta tamošnjih meštana dok su na pojedinim mestima postavljeni i džakovi sa peskom.

Branko Vuković, načelnik odeljenja za infrastrukturu obišao je  pored Beloševca i selo Stubo gde došlo do prekida saobraćaja. Kiša je u ovom selu odronila deo obale pored puta pa se na samom putu našla velika količina zemlje, ali i stabla drveća. „Neprekidno smo na terenu , prijava gradjana ima mnogo , činimo sve da sprečimo veću štetu“, rekao je Vuković.

U Valjevu je uvedena redovna odbrana od poplava , a Kolubara se tokom dana ipak izlila u donjem delu toka u selima Virovci, Veselinovac i Valjevska Loznica.

foto: Grad Valjevo

4 comments on “Intervencije na više lokacija zbog kiše

  1. Dragan

    valjevo je u sigurnim rukama strucnih ljudi koji nas brane i netreba da brinemo za poplave

    Reply
  2. Petar

    Ovako to izgleda kada Grad ne odrzava redovno kanale i recna korita a seljacima se naplacuje odvodnjavanje

    Reply
    1. Miloš Marjanović

      ili kad neko namerno zatrpa kanal jer ne razmišlja dalje od svog nosa

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.