Borci na sastanku sa gradonačelnikom

Predstavnici Udruženja boraca na sastanku sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem dogovorili više benefita za lica sa boračkim statusom.

Predstavnici boraca  u Gradskoj upravi Valjevo razgovarali su sa  gradonačelnikom, Lazarom Gojkovićem, koji je  izrazio interesovanje o poboljšanju statusa boraca ,  porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, a u razgovoru su učestvovali i direktorka JKP Vidrak Valjevo, Ksenija Badem,  dr Branislav Jovanović načelnik službe za zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Valjevo i  Željko Tabašević načelnik Odeljenja za budžet i finansije grada Valjeva. Na sastanku su izneti sledeći predlozi:

-da se dozvoli otkup stanova porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima, a po ugledu na odluke koje su doneli većina gradova u Srbiji i grad Beograd,

-da se dozvoli besplatno parkiranje dva časa dnevno, borcima koji imaju status borca,

-da se dozvoli besplatno parkiranje ratnim vojnim invalidima koji nemaju nalepnicu, a to je od osme do desete grupe. Da bi neko ostvario to pravo mora imati status borca i mora imati putničko prevozno sredstvo na svoje ime.

-da se obezbede i organizuju prioretni pregledi i prepisivanje lekova kod jednog lekara, u Domu zdravlja Valjevo, za borce, porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide koji imaju status i koji imaju boračku legitimaciju i da se istakne obaveštenje na ulaznim vratima koji doktor je određen za svaku nedelju.

„Svi predlozi su podržani od strane gradonačelnika i svih prisutnih i sada se kreće u realizaciju istih u skladu sa Zakonom“, kaže predsednik  Udruženja Ljubomir Bradić .

 

3 comments on “Borci na sastanku sa gradonačelnikom

  1. Dragan

    bravo. posebno me raduje sto borci koji su zaduzili zemlju imaju prioritet kad odu kod lekara a ne da se preko reda pustaju trudnice koje nista nerade

    Reply
    1. Pjerili

      Poštovani g-din Dragane – nemojte da činite diskriminaciju prema ženama i nemojte to da činite prema trudnicama jer njima je prioritet za pregled kod lekara urđen zakonom i treba da znate da je natalitet je prioritet Srbije.

      Reply
  2. Мод

    Prioritet kod lekara ima onaj ko poznaje sestru ili spremačicu da ga uvede preko reda.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.