Biciklisti Sputnjika osvojili 15 medalja na drumskom kupu Srbije u Šidu

Biciklisti valjevskog Sputnjika nastavljaju seriju sjajnih rezultata i ovog vikenda u grad na Kolubari ponovo su  doneli dvocifreni broj medalja. Na drumskom Kupu Srbije koji je održan  na kružnoj stazi ulicama Šida, osvojeno je ukupno 15 medalja i to: sedam zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih.

U ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat ostvaren je u kategoriji poletaraca gde je medju skoro 30 takmičara, na liniji cilja čak prva četvorica su biciklisti Sputnjika. Taktički besprekornom, hrabrom i borbenom vožnjom ubedljivi trostruki trijumf ostvarili su zlatni Filip Vukmir, srebrni Marko Ćesarević i bronzani Sava Starčević. Ovoga puta Lazar Angelovski se morao zadovoljiti četvrtim mestom, uporni Aleksa Nedeljković se plasirao  u sredini grupe a što je sve bilo dovoljno za nadmoćan trijumf u ekipnoj konkurenciji.

Pojedinačne pobede ostvarili su trenutno najbolji kadet i kadetkinja u Srbiji i to Igor Davidov u briljantnom sprintu i Nikolija Kulinčević koja je u beskompromisno dobroj vožnji po kiši ostvarila prednost od nekoliko minuta ispred drugoplasirane. Prvo mesto, nakon izuzetno borbene vožnje pripalo je mladjem poletaracu Jovanu Starčeviću koji je hrabrom tehničkom vožnjom savladao protivnike baš kao i njegov klupski drug u konkurenciji početnika Vojin Popović koji je zajedno sa trećeplasirani Tomom Starčević i četvrtoplasiranim Petrom Damnjanovićem ostvario ekipni trijumf.

I pored velikog zalaganja i taktički dobro vožene trke po kišovitom vremenu, za nekoliko sekundi je izmaklo i prvo mesto u juniorskoj konkurenciji gde su se odlični Stefan Davidov i njegov brat Igor Davidov plasirali na drugo i treće mesto što je u ovoj  konkurenciji sjajan rezultat. Drugim mestom se morala zadovoljiti odlična Djurdja Nedeljković, baš kao i ekipa mladjih kadeta u sastavu Filip Vukmir koji je i u ovoj staroj kategoriji bio odličan- četvrti, kao i Djordje Pavić, Dimitrije Jezdić, Lazar Angelovski i Sava Starčević koji su se plasirali u sredini grupe.

Dobrom vožnjom, starija poletarka Natalija Kulinčević je osvojila bronzanu medalju čime je upotpunjena niska od 15 odličja koje su na ovom Kupu Srbije osvojili mladi biciklisti Sputnjika. U trci kadetkinja, debitantski nastup na drumskom trci Natalija Vasiljević završila je na petom mestu.

Iz biciklističkog kluba Sputnjik stigla je i lepa vest da je članica ovog kluba Mila Starčević kao član reprezentacije Srbije u konkurenciji devojčica uzrasta do 15 godina, u nedelju na medjunaridnoj trci u blizini Novog Mesta u Sloveniji osvojila odlično treće mesto što je potvrda dobrog rada i zalaganje na ovoj, kao i na prethodnim trkama.

Svi ovi dobri rezultati biciklista Sputnjika ostvareni i u Sloveniji i na ovom drumskom Kupu Srbije su pokazatelj dobrog rada mladih sportista, podrške roditelja i trenera u klubu, a pred mladim Valjevcima je za 15 dana najvažnija trka sezone – državno prvenstvo Srbije na kojem je za očekivati dobre rezultate.

 

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.