AKUD „Kosta Abrašević“ na susretima Abraševića u Šapcu

AKUD „Kosta Abrašević“ iz Valjeva učestvovalo je na Susretima Abraševića u Šapcu. Zajedno sa društvima iz još sedam gradova Srbije članovi ovog ansambla na Gradskom trgu pokazali su svoje igračko umeće.

Nakon dva koncerta pod nazivom „Zaveštanje“ u valjevskom Centru za kulturu AKUD „Kosta Abrašević“ učestvovaoje na Susretima Abraševića u Šapcu. Susreti su počeli defileom gradskim ulicama , a potom nastavljeni velikim dvosatnim koncertom na Gradskom trgu. Učešće na festivalu zapravo je i uzvratna poseta Društvu iz Šapca , s obzirom da su i oni bili gosti u Valjevu.

„Uvek se rado odazivamo pozivima za učešće na Susretima Abraševića , a i sami smo u Valjevu organizatori Susreta . Nastupili smo sa koreografijom „Pčinjjska zavrzlama“ i imali zaista dobru reakciju publike. Ovaj nastup praktično je uvod u koncert koji ćemo uskoro održati u Valjevu . Spremamo nove koreografije i  za nas je ovo tek uvod u jedno radno leto , leto prepuno nastupa i druženja,“, kaže Katarina Bogutović umetnički rukovodilac AKUD „Kosta Abrašević“.

Igrače ovog KUD-a  pored koncerta u našem gradu očekuje u julu i turneja u Bugarsku gde će  učestvovati na dva folklorna festivala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.