Učenici Poljoprivredne škole uspešni na Domijadi

Učenici Poljoprivredne škole sa Domom učenika su ove godine u  konkurenciji 14 domova regiona zapadna Srbija zauzeli prvo mesto u dramskom prikazu i izdavaštvu, streljaštvu i šahu pa će  predstavljati Region Zapadna Srbija na  republičkoj Domijadi.

U Centru za kulturu Valjevci su mogli da vide dramski prikaz „Srećno mesto“ autora Milice Živković, u režiji Angeline Lukić, a na početku svečanosti prisutni su minutom ćutanja odali poštu stradalima u tragičnom dogadjaju u OŠ „Vladislav Ribnikar“. U ovoj predstavi  učenici su pokazali kako je danas jednoj tinejdžerki Maši  teško da nađe svoje „srećno smesto“ u školi, porodici i među svojim vršnjacima.

„Predstava govori o detetu koje ne može da se snadje u ovom svetu, nerazumevanju profesora , roditelja. Proces ulaska u uloge nam je bio jako težak jer većiina nas to nije doživela , videli smo da nije svima savršeno i tu se radjaju emocije koje nam govore da treba da budemo podrška. Bilo je dosta treme, posebno kad treba da prenesemo neku važnu poruku tada uvek ima treme“, kaže Ivana Vilotić treća godina Poljoprivredne škole.

Da nije bilo lako doneti ulogu i prikazati situaciju kako to predstava zahteva potvrdjuje i Vuk Jakovljević učenik druge godine ove škole:„Po meni ova predstava govori da uvek ima nade i da mi odlučujemo o svojoj sudbini, takodje da možemo da pommognemo drugima samo treba da ih shvatimo“, rekao je Vuk.

Domijada jesu susreti učenika koji su stanari Domova i prvi susret odvija se na regionalnom nivou u više kategorija.  „Mi smo ove godine bili uspešni , naši strelci su bili prvi  , imali smo i šahiste, a što se tiče kulture tu smo imali dramski prikaz , priču o devojčici Maši koja pokušava da nadje svoje srećno mesto u društvu , školi, ljubavi , jedna vrlo realna priča. Trudimo se da se bavimo temama kojima su njima bliske i da uče o toleranciji što život u Domu zahteva. Oni su upućeni jedni na druge, jedna soba 4 dece, oni žive zajedno. Nekom je teže , nekom lakše , ali na kraju svi budu zadovoljni“, rekla je Zorica Branković koja navodi da je svaki uspeh deteta veliko postignuće i za njih same , ali i za školu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.