U Srbiji predato 13 500 komada različitog oružja- U Valjevu oko 260 komada

Do jučerašnjeg dana u Srbiji je predato 13 500 komada različitog naoružanja i minsko – eksplozivnih sredstava . Gradjani mogu predati nelegalno , ali I legalno oružje zaključno sa 8.junom. Kako Vamedia nezvančno saznaje u Valjevu je do sada predato oko 260 komada različitog oružja.

printscreen/rts/Duvanište

„U Smederevu  smo mogli da vidimo nekih 10.000 cevi, a do jutros je prikupljeno oko 13.500 hiljada različitog naoružanja i minskoeksplozivnih sredstava. Ponosan sam na ovu akciju i to je nešto što smo obećali građanima Srbije, zbog veće sigurnosti. Lovci su nešto sasvim drugo i imamo potrebu kao država potrebu za lovcima, ali ovako nešto videli ste koliko je automatskih pušaka. Za nas je veoma važno da završe u rukama država, a ne da razmišljamo da li će neko to iskoristiti ili ne“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon što je prisustvovao prikazu neregistrovanog oružja u Smederevu koje je predato policijskim stanicama u Srbiji .

Počev od dana kada  je upućen poziv gradjanima da predaju oružje 8.maja pa do jučrašnjeg dana  u Valjevu je predato oko 260 komada različitog oružja. Po istim saznanjima u Valjevu je predato I 11495 komada municije, blizu 90 komada MES I oko 10 gr baruta.

Od 13500 komada različitog naoružanja koje je predato na nivou cele zemlje , prikupljeno je 1.750 ručnih granata, bombi i zolja.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predate I  bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti.

“Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju. Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu”, navodi se na vaničnoj stranici Ministarstva nutašnjih poslova Srbije.

2 comments on “U Srbiji predato 13 500 komada različitog oružja- U Valjevu oko 260 komada

 1. Dragan

  bravo za presednika koji razoruzava narod. ubuduce dozvole za oruzje davati ljudima nakon detaljne provere koja mora ukljuciti i stranacku pripadnost da slucajno neko iz opozicije ne dobije mogucnost da ima oruzje

  Reply
 2. Vlada Kovačević

  Naš brižni preCednik sad može od predatog oružja da napravi i svoju policiju (vrlo verovatno !)…pa da sa njom bez suda i sudije hapsi sve one koji se usude da uznemire ekonomskog tigra u „zlatnom “ dobu srpske ekonomije!
  Brine on da li će naći u svom tom oružju i ono za koje zna цензурисано!Zato ga i skuplja….ne da bi sprečio zlo ponovnog masovnog ubistva!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.