Izbori u septembru

      22 коментара на Izbori u septembru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 26. maja na velikom skupu objaviti da će Srbija ići na birališta. Predsednik nije precizirao koji izbori će biti održani , ali je kao mesec održavanja izbora naveo septembar. Od 2000-te na ovamo održano skoro 20 različitih izbora.

„Dvadeset šestog obaveštavam narod. Idemo na izbore, najkasnije u septembru i nema filozofije. Nećete vi da birate kada će koji izbori da idu, jer ovo nije fontana želja i država nije igra kako ste zamislili, ali ako hoćete da razgovarate, spremni smo da razgovaramo,” rekao je predsednik Vučić.
Vučić je poručio je da kao predsednik ima obavezu da poštuje svaki politički skup i da obrati pažnju na opozicione zahteve, ali da nije siguran koji su to politički zahtevi.
Počev od 2000. godine na ovamo u Srbiji je održano više od 20 različitih izbora. Samo 2000. godine odžano je pet različitih nivoa izbora : za narodne poslanike, za Veće gradjana, za Veće republika, izbori za predsednika I lokalni izbori.
2002. godine održani su u tri navrata izbori za predsednika stim da su dva izborna kruga bila neuspela
2003. godine takodje je održan još jedan neuspeli krug izbora za predsednika , ali iste godine održani su I izbori za narodne poslanike
2004.godine gradjani su tri puta izlazili na birališta :lokalni izbori za predsednike gradova I opština, lokalni izbori za odbornike u gradovima I opštinama I ponovljeno glasanje drugog kruga predsedničkih izbora
2006. godine održan je referendum za Ustav RS
2007. godine izbori za narodne poslanike
2008.godine : izbori na tri nivoa , dva izlaska na birališta ,a birali su se narodni poslanici, lokalni izbori za odbornike I izbori za predsednika RS I krug
2012.godine odrržani su lokalni I republički izbori I dva kruga izbora za predsednika RS
2014. godine održani su izbori za narodne poslanike
2016. godine održani su lokalni I republiki izbori
2017. godine održani su izbori za predsednika RS
2020. godine održani su republički I lokalni izbori
2022.godine održani su republički izbori

22 comments on “Izbori u septembru

 1. Dragisa

  Vucic gradi skole, bolnice, puteve, dovodi fabrike i to je nesto sto ne moze da se ospori. Mrze ga, jer ne mogu da ga pobede na izborima i odatle je ta negativna energija. Nabio im je komplekse i ne mogu da se sa tim nose.

  Reply
  1. Veljko

   Od Kineskih kredita gradi,a ko vraća i kolika je kamata ??Nisu to njegove pare,kad bude od svojih para gradio onda nek se hvali.

   Reply
  2. Мод

   Путеви се граде уз кинеске кредите које ће користити камиони Рио Тинта, а твоји унуци ће отплаћивати кредите, али нема везе…. ти си задоволјан сендвичом и то је то…

   Reply
 2. Mile Sampion Izraziti Favorit

  Vučić će imati ovaj put više, nego 2022, jer su se u međuvremenu ovi iz opozicije obrukali. Pred izbore su ga napali da će uvesti sankcije Rusiji, a odmah posle izbora ga počeli napadati što ne uvodi. A to narod ne voli.

  Reply
  1. Prle

   Ko će biti gradonačelnik S Mitrovice i ostalih mesta gde su Srbi većinski narod.Što ne pišeš kako je Srbima na Kosovu reko da ne izadju na izbore a šiptari izašli.Sada ću imati svoje gradonačelnike i rukovostvo,tako je sve predao šiptarima u ruke od,sudstva,matične knjige,pozivni broj,policiju koja je bila većinski Srbi,rekao da napusti,isto i gazivode.Po ovome vidi se politika kakvu vodimo i kud ide.

   Reply
 3. Gavra

  Glasacu za Vucica. On mi je uradio put kroz selo, pre njega niko nije nikad usao sa masinama kod nas.

  Reply
 4. Dragan

  bravo za presednika koji ce napraviti naj veci skup u beogradu gde ce poslati vazne poruke da neda vlast i da ide na izbore. opozicija moze da napada sns kolko hoce i bas nas briga jer mi sad prsvimo novi pokret za odbranu od opozicije

  Reply
  1. Анонимни

   Kako kažete, Vučić pravi „pokret za odbranu od opozicije“, koju pri tom omalovažava, protiv koje se bori i sa kojom ne sarađuje, a u isto vreme sarađuje sa Tonijem Blerom i sa drugim okupatorima naše zemlje!!! Da li znate koga i šta podržavate u ovim vašim objavama?

   Reply
 5. Ајдук

  Што више „успеха“ нечастиви буде постигао, уценама и застрашивањима, то ће му затворски дани бити тежи.

  Reply
 6. Predrag Savić

  Da li plaćene pohvale mogu da vrate rejting SNS u Valjevu? Zašto to do sada nisu uspele?

  Reply
 7. Muzikant

  Zadnje vreme doslo kad Nikola Kuca pravi spiskove i okuplja narod za miting samo niko ne zna da li sad za petak i blokade ili kontra miting 26.og ne bi me iznenadilo da spiskove da i jednima i drugima.

  Reply
 8. Milan

  Najgore je što će ovi botovi posle katastrofe te nove političke grupe koju osniva Vučić i njegovog pada u septembru,preći u druge stranke.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.