Pozlilo 20 osnovaca i srednjoškolaca tokom pomena u Hramu

Tokom pomena ubijenim mališanima u školskom čuvaru u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, koji je odžan u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Valjevu, hitna pomoć je intervenisala jer je više od 20 dece, osnovaca i srednjoškolaca, izgubilo svest.

Na pomenu, koji je organizovala eparhija valjevska SPC, u samom Hramu i u porti okupilo se nekoliko stotina građana. Pomen i beseda, koju je držao episkop valjevski Isihije, trajali su 45 minuta, a pet saniteta Hitne pomoć nekoliko puta se vraćalo da ukaže pomoć za više od 20 dece koja su, zbog gužve, vrućine i nedoistatka vazduha, kolabirala i izgubila svest.

Najveći broj njih je na pomen došao iz svojih škola sa nastave, tako da je većina njih, koji su u jednom trenutku izgubili svest, izjavila da nije doručkovala i da im je pozlilo zbog slabosti i potrešenosti. Ekipa hitne pomoći, takođe, pomoć je ukazala i jednoj odrasloj osobi kojoj je takođe pozlilo.

Većina osnovaca i srednjoškolaca je otpuštena kućama nakon što im je medicinska pomoć, posle odvoženja sanitetima, ukazana u Domu zdravlja ili gradskoj bolnici.

Fotografije: Društvene mreže

17 comments on “Pozlilo 20 osnovaca i srednjoškolaca tokom pomena u Hramu

 1. Sramota

  Što organizujte kad ne znate,a hoćete državu da vodite i da je organizujte Sramota

  Reply
  1. Милош Марјановић

   šta ima on sa kolabiranjem? dolazak je dobrovoljan, niko nije nateran.

   Reply
 2. Limar

  Kome je ovo palo uopšte na pamet, 27 puta je hitna pomoć dolazila, kao da su oni zaludni. Za ovu glupost neko treba da odgovara.

  Reply
  1. Penzioner

   Pomen nije glupost, desilo se šta se desilo. I zaista kako to posle škole?? A to da Hitna „nije zaludna“…. pa svima je poznato da puno puta po pozivu dobijete odgovor „uzmite taksi pa dođite“.

   Reply
 3. Dragana

  Valjevski hram je pun svakog praznika. Moja deca idu na liturgije od trećeg meseca života i nikada nisu napustili istu iz bilo kog razloga tog tipa. Molitve imaju svoju svrhu i teško je izdržati njihovu jačinu. Nisu navikli na crkvu, a na Zipu jesu…

  Reply
 4. Tatjana

  U Lajkovcu isto. Zar nije moglo u skoli da se organizuje cas posvecen tragediji ,da ucitelji I nastavnici odrze predavanje individualno svako svom razredu? Ko Sam ja da mislim -jos jedan zabrinuti roditelj!

  Reply
 5. Rada

  pa šta ako im je pozlilo???? na vreme neka uoče šta može da se desi,ako napraviš samo jedan pogrešan korak. koliko puta je deci pozlilo na času fizičkog,pa šta? prolazno. i meni odrasloj je pozlilo od tuge i jada. ponašati se kao da su deca od sundjera! dok ne osete,neće ni razumeti. zalud je samo priča. uzdravlju da su nam sva deca i što češće u Hram iBesede da slušaju,

  Reply
 6. Ana

  Kakvi su ovo komentari? Mnogo ljudi, vrućina, stres, tuga, strah, neverica…Da li je crkva odgovorna ako neko ne doručkuje, nema mesto u hladu, rasplače.se, kolabira? O čemu ovi ljudi pišu?

  Reply
 7. Miloš

  Čestitam Crkvi i hitnoj,samo dvadeset kolabriralo a moglo je više još deca naviknuti na Crkvu i molitvu,šta bi bilo da nisu a tata vladike bio komunista Titov ambasador u Rusiji gde je i rođen,Valjevo koje je dalo četri vladike i dva sveca nije mogla boljeg dobiti,sada će on Vidrak obnoviti

  Reply
 8. мр Предраг М.Вулетић

  Владика Исихије је служио помен жртвама масакра у ОШ „Владислав Рибникар“ и код Младеновца и поручио *да се свако од нас запита где смо застранили, куда идемо, и да се вратимо светосавском путу.*
  А ми и даље настављамо са застрањивањем , нападајући свештенство, владике чак и патријарха у ове дане туге , када је СПЦ радила поводом ове трагедије оно што јој је мисија.
  И не одговара на оптужбе,већ се моли:*Онима који нас вређају,опрости Господе,јер не знају пта раде*
  Сем великог броја присутних и врућине великом броју ученика је позлило и због актуелних околности , о којима кад шрође неко време

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.