Poljoprivrednici protestuju u nekoliko gradova Srbije

Nakon jučerašnjih protesta poljoprivrednika organizatori protesta blokade puteva najavljuju i za danas. U toku jučerašnjeg dana bio je blokiran put pd Zavlake prema Loznici.

foto:printscreen Fonet

„Zahtev poljoprivrednika su 300 evra po hektaru, 20 dinara po litru mleka premija, 40 000 po mlečnom grlu, sistem za odvodnjavanje da se ukine, da se ukine taksa za odvodnjavanje. Za pšenicu da se prati tržište ovaj, Budimipešte i Mađarske i Evropskih unija da se prati. I normalno prelevmani i zabrana uvoza mleka dok se ne isporuče, dok se ne upotrebe ove količine mleka koje su viška“, izjavio je  Slobodan Vidojević, predsednik Udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja.

Odluka da se izađe na proteste usledila je nakon što je sedam udruženja iz različitih krajeva Srbije nije uspelo da postigne dogovor sa premijerkom Anom Brnabić, a potom odbilo poziv na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, smatrajući da nije nadležan za rešavanje njihovih problema.

Izuzev što je bio blokiran u toku jučerašnjeg dana deo puta ka Loznici, koliko je poznato, za sada nema zvaničnih najava da bi poljoprivrednici valjevskog kraja mogli organizovati danas sličan protest.

 

5 comments on “Poljoprivrednici protestuju u nekoliko gradova Srbije

 1. Dragan

  treba svaki grad i opstina da iznajme po bager pa ko god protestvuje da ga s bagerom sklone u kanal. pa da ih vidim. ti poljoprivrednici misle da su mnigo bitni i da bez njih nemoze a realno svaki njihov proizvod moze da se uveze iz inostranstva gde ce i drzava biti u plusu jer se placa i carina

  Reply
 2. creator

  Normalno je sve to , zemlja puca po svim savovima , a narod cuti i trpi , kako radite tako ce vam i biti , ne zalim nikoga

  Reply
 3. сељак са планине

  Е мој Драгане, по твом коментару испада да у овој земљи Србији нема потребе да постоје грађани сељаци, домаћини да свој зној и муку дају џабе, има све да се увозе, и да ће грађанима бити лакше и боље.
  Земља обрадива је приватно власништво, и онај ко то ради на својој земљи има право да наплати свој рад и муку, а не да му држава то отима, и прави социјални мир.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.