Otkrij svoju notu !

      2 коментара на Otkrij svoju notu !

Valjevska muzička škola i ove godine,  tradicionalno u junu mesecu,  otvara vrata za nove prvake  koji  će svoje muzičko obrazovanje započeti u školskoj 2023/2024. godini.

Ove godine, MŠ „Živorad Grbić“ raspisuje konkurs za prijem ukupno 133 učenika u  prvi razred  osnovne muzičke škole i to:

91   učenik – Matična škola Valjevo

17 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Mionica

13  učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Lajkovac

12 učenika – Izdvojeno odeljenje škole – Osečina

Sva deca uzrasta od 9 godina i mlađi,  mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klavir, violina, violončelo, gitara, harmonika, flauta.

Deca uzrasta od 11 godina i mlađi mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita za instrumente: klarinet, saksofon, truba a od ove godine i na kontrabas.

Što se tiče sve popularnijeg pevačkog odseka muzičke škole, na odsek srpsko tradicionalno pevanje mogu se prijaviti deca uzrasta od 10 godina i stariji,  a za solo pevanje, devojčice uzrasta 13 godina i starije i mladići uzrasta 16 godina i stariji.

U junu mesecu, valjevska muzička škola će organizovati i prijemni ispit za upis u pripremni razred  osnovne muzičke škole,  a u školskoj 2023/2024. godini, u školskim klupama se očekuje ukupno 75 „pripremnjaka“ uzrasta 8 godina i mladjih i to: 30 polaznika u Valjevu i po 15 polaznika u izdvojenim odeljenjima u Mionici, Lajkovcu i Osečini.

„  MŠ  „Živorad Grbić“ je škola koja je i pored činjenice da nije „obavezna“ ,  a da ima obavezan prijemni ispit za proveru muzičkih sposobnosti, ipak vrlo popularna u našoj sredini. Svake školske godine mi popunimo naše kapacitete koji nisu mali,   i upišemo novu, vrlo brojnu generaciju muzički nadarenih mališana  u Valjevu, ali i u našim izdvojenim odeljenjima u Mionici i Lajkovcu i Osečini.“  izjavljuje direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.  MŠ „Živorad Grbić“ će tokom maja realizovati  promotivnu  kampanju sa simboličnim nazivom  „Otkrij svoju notu! “ na facebook i  instagram stranici škole kao i  na You Tube kanalu  škole

I ove godine,  koncertna sala  škole će 22.23. i 24. maja biti otvorena i muzikom učenika škole ozvučena kroz realizaciju promotivnih koncerata  za sve zainteresovane osnovce uzrasta od 7 do 10 godina, zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa osnovnim školama u Valjevu, Mionici, Osečini i Lajkovcu. Ove godine, u cilju što bolje informisanosti budućih učenika i roditelja, 23. maja u 17 časova, u koncertnoj sali škole   u školi će biti organizovan i veliki promotivni roditeljski sastanak na kojem će zainteresovano građanstvo dobiti odgovore na temu „Zašto postati učenik muzičke škole? „

Svi zainteresovani za osnovno muzičko obrazovanje, biće u mogućnosti da se prijave za polaganje prijemnog ispita sve do 26. maja, popunjavanjem prijave na Sajtu škole (www.muzika.edu.rs),  na kome mogu pronaći i kompletne   informacije vezane za osnovno muzičko obrazovanje i proceduru upisa u osnovnu muzičku školu . Sam prijemni ispit za upis u osnovnu muzičku školu  i pripremni razred biće realizovan po unapred utvrđenom rasporedu,  u  periodu od 5. do 12. juna. u prostorijama muzičke škole,  odnosno u  izdvojenim odeljenjima u Lajkovcu, Mionici i Osečini.

Prijemni ispit se polaže pred ispitnom komisijom a dovoljno je da svi mališani, zainteresovani za polaganje,  pripreme jednu dečiju pesmicu, a oni malo stariji koji sebe vide na odseku pevanja, pesmu po slobodnom izboru.  Sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu pronaći na sajtu muzičke škole ili putem mejla: muzika.valjevo@gmail.com .

 

 

 

2 comments on “Otkrij svoju notu !

  1. Dragan

    jedino direktor ove skole nije napisao da su deca bezbedna iako su svi drugi poslusali direktivu iz stranke. nije u redu tako iskakati

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.