Janković: Mionica je velika porodica i mi to kroz razne programe dokazujemo

Predsednik opštine Mionica Boban Janković izjavio je povodom Međunarodnog dana porodice da je opština preduzela značajne mere kako bi olakšala odrastanje i razvoj svakog deteta i olakšala život svim mioničkim porodicama.

– Kada se osvrnemo i pogledamo koje su to sve odluke koje smo doneli, spisak je veoma dugačak. Porodica je stub društva i za nas je veoma važno da pružimo što veću podršku u roditeljstvu i odgajanju dece. Novčana pomoć za svaku rođenu bebu, auto sedišta, kolica za bebe, besplatni udžbenici, besplatan prevoz, besplatna pripremna nastava, besplatni časovi u Centru za obrazovanje i razvoj samo su od nekih mera koje smo uveli i na koje smo ponosni. A kao najbitniju stavka izdvojio bih činjenicu da smo uspeli da od 1000 nezaposlenih taj broj svedemo na 300. I biće još radnih mesta. Sve to ukazuje da Mioničani imaju sigurnost i egzistenciju kako bi mogli da zarađuju za žviot.  Tu smo da budemo podrška i da zajedno gradimo Mionicu koja je velika porodica – rekao je Janković.

Opština Mionica već sedmu godinu besplatno uručuje auto sedišta, dok su od 2019. godine obezbeđena i kolica. Takođe, za svaku rođenu bebu obezbeđena je novčana pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara, a od 2022. godine i prva rođena beba u godini dobija 80 hiljada dinara.

Posebnu pogodnost za mioničke porodice predstavlja i Centar za obrazovanje i razvoj gde se deci nude besplatni časovi jezika, glume, gimnastike, programiranj, plesa, a 2021. godine za osnovce je organizovana i besplatna pripremna nastava za prijemne ispite. Pored ovih značajnih pogodnosti, mionički osnovci imaju i besplatan ulaz na bazene Sportskog centra u Sankoviću.

Posebna pažnja posvećuje se i programima podrške roditeljstvu, a opština Mionca u saradnji sa  Ministarstvom za brigu o prodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština učestvuje u realizaciji programa „Podsticajno roditeljstvo“ u okviru kog će u junu biti organizovan i mesec roditeljstva, a ova tema kod stanovnika opštine je naišla na pozitivne reakcije.

Značajan pomak u obezbeđivanju što boljih uslova za odrastanje u Mionici, doneli su rekonstrukcije osnovih i srednje škola u koje je uloženo blizu 370 miliona dinara. A veliki značaj za decu ima i moderna sportska hala u kojoj su im dostpuni raznovrsni sportski sadržaji kojih je sve više.

Pored svega navedenog za decu i roditelje organizovane su brojne besplatne manifestacije u Kuluturnom centru Mionice i još mnogo toga.

 

3 comments on “Janković: Mionica je velika porodica i mi to kroz razne programe dokazujemo

 1. Dragan

  bravo za bobana koji deli auto sedista i brine o deci pa im je napravio cak i linijski park a ne neki obican

  Reply
 2. Rade

  LEPO je grebati se od tudjih para i državu,ajde nešto sami stvorite ,privreda +poljoprivreda =0
  ,narod se seli,izumiremo polako…

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.