Troje biciklistа Sputnjika u reprezentaciji

U 138 godina dugoj istoriji Valjevskoj biciklizma, drugi put se dešava da troje sportista iz grada na Kolubari nastupa za reprezentaciju Srbije. Baš kao i prošle godine na MTB Balkanijadi u Grčkoj, i ovoga puta ponovo članovi Biciklističkog kluba SPUTNjIK su određeni da nose najdraži dres na trkama u Sloveniji i Bugarskoj.

Kadetski prvaci naše zemlje – Igor Davidov i Nikolija Kulinčević će u subotu kao reprezentativci Srbije u drumskom biciklizmu nastupiti na trci u Ptuju u Slovenije gde se očekuje konkurencija oko 140 učesnika i teška i zahtevna staza. Često je i loše vreme pratilo takmičara, ali dobar rad organizatora garantuje kvalitetne uslove za održavanje ovako jakog takmičenja.

U nedelju će kadetskom dvojici SPUTNjIKA, za odlazak na bicikističku pistu u Plovdiv kao član reprezentacije  pridružiti se i mlađekadetska šampionka Srbije Mila Starčević čime će se ponosno staviti kruna na dosadašnji uspešan rad u najboljem biciklističkom klubu u Valjevu a i jednom od najboljih u celoj zemlji.

Pošto je ovo debitantski nastup za dvoje mladih Valjevaca u dresu sa državnim grbom, za očekivati je da iako je početak sezone i forma još uvek nije na najvišem nivou, da se borbenom i mudrom vožnjom plasiraju u prvu grupu gde im je po kvalitetu i mesto.

Svi ostalih 20-ak mladih takmičara ovog kluba od juniorske do početnike konkurencije, nastupiće na drugom MTB kupu Srbije koji se u nedelju održava na stazi u selu Lipovica pored Šida.

 

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.