Prijavite lažne policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća građane, kako ne bi bili žrtve lica koja se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo u saobraćaju, na to da svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.

Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj, kao i ostala obeležja prekršaja, bez obzira na to da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač.

Ukoliko ste bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imate bilo kakva saznanja o tome, prijavite policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici.

 

3 comments on “Prijavite lažne policajce

 1. Dragan

  nije svako ko nema broj znacke i legitimaciju lazni policajac. ima u valjevu dobrih momaka koji nemogu da prodju bezbednosnu proveru zbog nekih krivicnih dela ali su uvek spremni da pomognu policiji kad se drzava brani od opozicije i te momke treba nagraditi i negovati

  Reply
 2. Pera ložač

  Tako je Dragane,treba ih nagraditi sa par godina strogog zatvora kao i onoga koji ih angažuje za to a i one koji podržavaju takav oblik kriminala.

  Reply
  1. Dragan

   pa nije to kriminal ako momci hoce da pomognu a nemogu zvanicno zbog nekih gresaka iz mladosti ili zato sto policija nemoze da obavi odredjene poslove jer ima neke procedure pa bi nam ovi iz evrope rekli kako nije u redu da policija to radi.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.