Mnogo toga nejasno: Šipoš i Jovanović tvrde da roditelji lažu

Garbijela Šipoš predsednica i Dragan Jovanović zamenik Udruženja za pomoć deci sa autizmom na konferenciji za novinare izneli su stav da su izjave nezadovoljnih roditelja radom Udruženja , laži. Oni tvrde da će protiv Katarine Popović Marinković i Jelene Peruničić podneti tužbe sudu za uvrede i vredjanje na nacionalnoj osnovi . „Mi smo njima dali papire , svi su bili na stolu , ali oni nisu hteli da ih pogledaju. Očito je da su neodržavanjem Skupštine hteli da ugase Udruženje i smene Gabrijelu Šipoš“, rekao je zamenik predsednice Udruženja Dragan Jovanović.

Jovanović i Šipoš u toku konferencije razgovor sa novinarima uglavnom su vraćali na dešavanja na sednici Skupštine i šta je ko kome napisao u viber porukama. Novinare su ipak više zanimale informacije koje su iznete na konferenciji koju su održale majke dece sa autizmom.

„Sami članovi Udruženja će potvrditi gde god bude bilo potrebno šta su sve dobili od ovog Udruženja, a ne one laži koje su juče mogli da čuju . Kad god sam delila paketiće mediji su zabeležii, moj rad je preoznatjiv u gradu , od grada sam dobila Nagradu grada kao i od Beogradske otvorene škole. To zna i gospodja Katarina Marinković koja je juče iznela laži od prve do zadnje reči. Takodje i Jelena Peruničić je do zadnje reči govorila laži. Ona je došla da se učlani u novembru prošle godine ,a  sobzirom da ni ona ni njeno dete nemaju prebivalište u Valjevu oni i nisu članovi već je ostalo da se na Skupštini razmotri njeno učlanjenje“, rekla je predsednica Udruženja gradjana Autizam Gabirjela Šipoš.

Na konferenciji za novinare ona je izjavila da su obe pomenute na Skupštini udruženja vikale i tražile da legitimišu ostale članove Udruženja što im nije bilo dozvoljeno. Kao motiv za ponašanje na sednici Skupštine i izgovoreno na konferenciji za novinare Šipoš navodi najverovatnije nameru Popovićeve i Peruničić da je smene sa mesta predsednika Udruženja.

„Peruničić je na Skupštini nagovarala Katarinu da vredja Dragana na nacionalnoj osnovi i gadja torbom, čak je htela da ga udari, ali je njen muž sprečio. Dragan će ih tužiti za vredjanje i pozvaćemo bar deset roditelja da posvedoče šta su sve dobili od ove organizacije“, kaže Šipoš.

Na novinarsko pitanje da li su deca dobijala tretmane logopeda ili defektologa Šipoš navodi da je logoped bio angažovan , ali da majke nisu dovodile decu . Umesto toga deljeni su , kako kaže brojni paketi pomoći koji su obezbedjivani iz donacija.

„Zakazani su termini, ali ti roditelji niti dodju na termine niti se jave da neće doći. To je Jelisaveta Stanojević i ona je i ranije volontirala kod nas. Imali smo i pravnu pomoć“, rekla je Gabrijela Šipoš koja je pojasnila da su prvi problemi nastali kada je na viber grupi napisala  da je na bolovaju zbog bolesti deteta te da će je do povratka zamenjivati Dragan Jovanović.

Šipoš tvrdi da nisu tačne informacije da su sredstva od donatora zloupotrebljena te da postoji finansijski izveštaj koji je Skupština usvojila. Ipak novinarima na uvid nije predočen izveštaj već samo specifikacija troškova za prethodnu godinu.

specifikacija troškova 1

„Oni nisu tražili nikakav papir“, pojasnila je Šipoš.

„Što se tiče prostorija već više od tri godine besplatno koristimo prostor u Naselju Sretena Dudića čiji je vlasnik Dragan Jovanović. Objekat se nalazi na parceli JKP Polet i potrebno je da se Poletu plaća zemljarina“, rekla je Šipoš. Ona ipak nije mogla  da objasni zašto je došlo do raskida Ugovora sa Jovanovićem o zakupu . Jovanović s druge strane tvrdi da je ugovor raskinut jer nije plaćana zemljarina i stvoren je dug, ali pre svega zato što su ga vredjali na nacionalnoj osnovi.

Za sporan objekat u Moravcima Šipoš je potvrdila da jeste vlasništvo Dragana Jovanovića , ali da je on objekat dao na korišćenje Udruženju . „Tu je kuća gde deca mogu besplatno da borave , a ribnjak koji su juče pomenule je tu već 20 godina , a ne da je nov kako su rekle. Gospodja Jelena Branković je nama ponudila saradnju koliko je u njenoj moći svojevremeno i za to je dobila pakete pomoći , a juče je govorila neistine , slala poruke majkama u Udruženju i uznemiravala ih“, rekla je Šipoš.

Prisutnim novinarima na uvid je ponudjen ugovor o korišćenju objekta koji su potpisali Dragan Jovanović kao vlasnik i Gabrijela Šipoš kao predsednica Udruženja. Ugovor nema delovodni pečat pa se ne može jasno utvrditi vreme nastanka ugovora , a koliko je bilo moguće videti nije overen kod notara  ipak ugovor su  svojeručno potpisale obe strane.

ugovor koji je predočen na konferenciji za novinare

Odgovor na pitanje da li je takav ugovor punovažan, da li postoje elementi korupcije ipak mogu dati nadležni organi, s obzirom da su na konferenciji za medije Katarina Popović Marinković i Jelena Peruničić iznele informaciju da su Šipoš i Jovanović u vanbračnoj zajednici.

Na društvenoj mreži fejsbuk objavljen je poziv donatorima za opremanje objekta u Moravcima pa je Vamedia postavila pitanje koje je delimično ostalo bez odgovora da li se zapravo ako ugovor nije pravno validan ulaže u privatni objekat Jovanovića?

„To što ja budem opremila i sredila objekat njega ne interesuje , ali da ne tražimo nadoknadu za to što uložimo i da ako Udruženje prestaje da postoji opremu damo drugim Udruženjima, tako je dogovoreno“, kaže Šipoš.

Upitan zašto je članovima udurženja rečeno da je objekat donacija lica iz Australije , Jovanović kaže da nisu hteli da pravom informacijom uznemire članstvo “ da im ne bi bilo neprijatno“.

„Oni su verovatno mislili da sam ja dao Gabrijeli u vlasništvo moju imovinu pa sad ajde da smene Gabrijelu kako bi oni upravljali i lokalom i mojim imanjem  u Moravcima. Imanje sam nasledio od mog dede i vodi se na mene , ja sam rekao samim tim što sam im dao , rekao sam da Gabrijela to njima ne kaže da im ne bi bilo neprijatno, nije iz Australije nego Austrije“, rekao je Jovanović koji je objasnio da je tako savetovao Gabijelu jer su ga članovi vredjali na viberu na nacionalnoj osnovi.

Na konstataciju kolege Dragana Ilića da su njemu lično rekli da je donator iz Australije , Šipoš i Jovanović nisu imali objašnjenje.

Na pitanje koliko je dece iz Valjeva boravilo u objektu Jovanović je rekao da je samo jedna majka bila , ali da su zato bili roditelji sa decom iz Novog Sada, Beočina, Pančeva, ali da su oni sve uredno pozvali da se prijave.

Medju nejasno definisanim odgovorima je i pitanje o broju članova Skupštine i broju lica koja su prisustvovala Skupštini. Šipoš kaže da Skupština broji 32 člana , ali se na papiru o prisustvu nalazi samo 16 imena što ukazuje da Skupština nije mogla biti održana. „Bila je Jelena, ali ona nije potpisala da je tu“, odgovorio je Jovanović. Šipoš kaže da postoji odluka o tome da je moguće glasati na daljinu  i da je bilo petoro ljudi koji su glasali  putem vibera .

Valjevski novinari zatražili su da im se dostavi pomenuta dokumentacija, Ugovori i finansijski izveštaj kako bi izmedju ostalog bile jasnije i stavke vezane za trošenje novca od donacija i objašnjeni detalji poput stavke u specifikaciji troškova da je u prošloj godini za službena putovanja utrošeno više od 600 000 dinara.  Ali i stavke ugovora koji su novinarima predočeni za fotografisanje . Do zaključenja ovog teksta Vamediji nije dostavljena dokumentacija.

 

22 comments on “Mnogo toga nejasno: Šipoš i Jovanović tvrde da roditelji lažu

  1. Nikooolaaaaa

    DRAGAN VREĐAN PO NACIONALNOJ OSNOVI I PREŽIVLJAVAO TORTURU,OVO JE ZA SVAKU OSUDU!!!!
    TUŽBA ZA VREĐANJE!!!!!!
    AJOOOOJ JELENA BRANKOVIĆ DOBIJALA POMOĆ OD GABRIJELE OVO JE TAK SKANDAL ZA VALJEVSKI POKRET OTPOR!!!!!!
    PRAVDA ZA DRAGANA I GABRIJELU!!!!!

    Reply
  2. Jelena Brankovic

    Evo je Jelena Brankovic, licno, da kaze sta ima jer me gospodja pomenula. Draga gospodjo, gnusna je laz da sam ja bilo kakve pakete pomoci dobijala od Vas. istina je da ste donacije koje ste dobijali prodavali na fb grupi online humanitarni bazar, sto u to momentu nisam znala,te sam i sama licitirala i kupovala od vas. ptodavali ste donacije ne za potrebe ug ,nego kao pomoc svojoj deci. Necu dalje ulaziti u raspravu sa Vama jer mi je ispod casti.

    Reply
  3. Dragan

    podrska za gabrielu. tuzite ih sve i uzmite advokata s uba i sigurno ih dobijate u okruznom sudu.

    Reply
  4. Ivanka

    Super,….
    E baš su me pokazale majke,koje su vređali Dragana po nacionalnoj osnovi.
    uključio se nacionalni Savet! Roma !!!!
    Podrška za Dragana!!!!!Svaka čast!!!!svi znamo koliko je ovaj čovek nama pomogao!!!!

    Reply
  5. Анонимни

    Sram Vas bilo!!!!
    Gospodin Dragan će izaći kao pobednik iz svega ovoga!
    Svi ćemo stati uz njega da mu pomognemo.
    Nego šta Dragane tužba po nacionalnoj osnovi.

    Reply
  6. ZDRAVKO

    Šta bre ova iz Sivca hoće,gde god se pojavi napravi problem,zar je ćovek osnovao udruženje, dao svoj lokal 3 godine da koriste ,dozvolio im je da koriste njegovo imanje I njegove 2 kuće.
    Ja lično poznajem toga.čoveka.Neka gospođa kad je ovako pametna nek osnuje udruženje.
    Što ona ne da u humanitarne Srvhe ako nešto ima,nego je ovde došla da prodaje pamet.
    Jel je čovek možda trebao da pokloni svoju kuću i imanje ovim koji nemaju,a glume neku pamet.Malo im je što je dao toliku imovinu na besplatno korišćenje, šta im je još trebao da im pokloni zato što su tako pametni.TUŽI IH DRAGANE ZA UVREDE PO NAM OSNOVI, I DEBELO TO NAPLATI,A NACIONALNI SAVET ROMA JE STAO UZ TEBE I OBAVESTIĆE SVE NACIONALNE SAVETE KAO I MINISTARSTVO ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA,TEK ONDA ĆE SHVATITI KOLIKI JE DRAGAN ČOVEK I DA JE ČLANOVIMA OMOGUĆIO I O O ŠTO IM NI RODITELJI NISU OBEZBEDILI
    NACIONALNI SAVET ĆE ISTERATI TO DO KRAJA I ZA DRAGANA I GABRIJELU JER JE I ONA VREĐANA PO NACIONALNOJ OSNOVI A VEĆ JE KONTAKTIRALA NACIONALNI SAVET MAĐARA.

    Reply
  7. sajko

    Samo mi recite , kada optuzuju Gabrijelu, da li misle na njeno udruzenje UG Autizam Valjevo ili na njeno udruzenje Vojvodjanski inkluzivni centar ili na njeno udruzenje Inkluzivno-rekreativni centar za osobe sa smetnjama u razvoju i invaliditetom-Lig, ili je mozda u pitanju Draganovo udruzenje Centar za unapredjenje Roma. Molim vas objasnite mi. Sva ta udruzenja … Sva su aktivna.. Ko su bre, ovi ljudi.

    Reply
  8. Sajko

    Predpostavljam da ce po prestanku rada udruzenja „oprema“ preci u vlasnistvo drugog udruzenja, ciji je osnivac Gabrijela. Pa nismo mi spali s Marsa.

    Reply
  9. Јоца

    Tuzilastvo ne radi svoj posao nego novinari. Iole pismenom coveku je jasno da je ovo malverzacija.

    Reply
  10. Osečina

    SRAMNOOOO!!!!
    ALA STE VI DOKONI!!!!
    ŠTA MENE BRIGA NA KOGA SE VODI ODMARALIŠTE U MORAVCIMA.
    MOJ SIN JE DOBIO POMOĆ OD UDRUŽENJA, I MI SMO ZADOVOLJNI..
    KOME NIJE VALJALO NEK VRATI UDRUŽENJU U ČEMU JE PROBLEM?
    JA SVOM SINU PLAĆAM I LOGOPEDA I DEFEKTOLOGA I ŠTA JE PROBLEM,NEGO RODITELJI DOBIJU TUĐU NEGU I TO ĆEMO DA OSTAVIMO SA STRANE A DAJ DA NAM GABRIJELA SREDI SVE DŽABE,FUUUUUUJ.
    STIDITE SE!!!!!!

    Reply
  11. Анонимни

    Iz aviona se vidi da su skidali novac sa racuna. Policija da reaguje dok ne nastimuju papire i svedoke. Akteri podnesite krivicnu sto pre, dovoljan dokaz je laz o imovini. I nigde na svetu muz i zena legalno nisu na funkcijama u istoj humanitarnoj organizaciji, osim u Severnoj Koreji mozda

    Reply
  12. Nije ok

    Gabrijela i Dragan sa zajednickim detetom nisu imali gde da žive dok nisu osnovali udruženje i tako stali na noge, znači ljude je muka naterala da se snadju pa makar i ovako. Ljut sam kad vidim šta su uradili, ali muka ih je naterala pa nek to bude olaksavajuca okolnost na sudu.

    Reply
    1. Mionica

      Dragan stvarno imao gde….
      Stan u Karađorđevoj ulici,kuća u Popučkama,Prostor u Naselju Sretena Dudića,tržni centar u Mionici,lokali na novoj pijaci,Kuća u Moravcima,daj nemojte biti smešni.To što on poseduje Vi nećete imati ni za 1.000 godina.

      Reply
  13. Анонимни

    Koliko puta je na Fb tražena pomoć majstora za radove na kući u Moravcima. Nikad nije navedeno da je privatno vlasništvo, uvek je navedeno kao vlasnik Udruženje.
    U kom grmu leži zec ?

    Reply
  14. SVE PISE

    Lepo pise kad se uveca da je Gabrijela dala pozajmicu udruzenju 611.000 din. Poreklo tog novca i sve ce biti jasno

    Reply
  15. Miroslav

    SRAM DA BUDE SVIH OVIH RODITELJA KOJI NAPADAJU OVU ŽENI,DOK ONA NIJE POKRENULA ZA NJINU DE
    CU SE NIJE ZNALO DA POSTOJE!!!!!
    UMESTO ŠTO JE OPTUŽUJU TREBALO BI DA BUDU ZAHVALNI ŠTA SU SVE OD NJE DOBILI,ŠTO JE SE ČULO I VIDELO JAVNO NA SVIM VALJEVSKIM MEDIJIMA.
    NA RAĆUNU ORGANIZACIJE SU SVE UPLATE I ZAŠTO JE NOVAC POTROŠEN.
    SVAKI DONATOR TRAŽI OPRAVDANJE ZA NJEGOV NOVAC GDE JE POTROŠEN I TO U DINAR.ÑIJE VAS SRAMOTA DA OVAKO PLJUJETE,KO JE VAŠOJ DECI POMOGAO.
    AKO VAM NIJE TREBALA POMOĆ ŠTO STE UČLANJAVALI ,PA SAD VAM SMETA,ŠTO JE ŽENA USPELA DA VAŠOJ DECI TOLIKU POMOĆ OMOGUĆI,USPELA DA DOBIJE BESPLATAN PROSTOR,A ONDA TOG ČOVEKA PLJUJETE I NAJPOGRDNIJE VREĐATE.JEL USPELA DA DOBIJE BESPLATNO KUĆU I IMANJE KOJA SU KORISTILA DECA IZ CELE SRBIJE I IZJAVE KORISNIKA PREKO RTS-A,A TAKOĐE DA SU I SVI KORISNICI BILI PREZADOVOLJNI,A NAJZADOVOLJNIJA JE BILA ČLANICA UG AUTIZAM VALJEVO, KOJA JE DALA IZJAVU RTS-U.
    ŠTA SAD HOĆETE OD TE ŽENE?
    JEL NAPRAVILA UDRUŽENJE-JESTE.
    JEL OBEZBEDILA BESPLATAN PROSTOR,IIZ KOG STE DOBILI POMOĆ-JESTE.
    JEL OBEZBEDILA KUĆU I IMANJE DA BESPLATNO KORISTI KO GOD JE HTEO.
    JEL VAM OBEZBEDILA LOGOPEDA-PA NISTE DOLAZILI NA TRETMANE
    ŠTA VIŠE HOĆETE?DALI I SAMI ZNATE
    ALI IZ SVIH VAŠIH PRIČA VAMA NAJVIŠE SMETA NJEN USPEH PA BI SAD VI DA DOĐETE NA NJENO MESTO.
    GDE STE DOSAD BILI?
    JEL VAM NEKO BRANIO DA PRAVITE UDRUŽENJE.
    ALI GOSPODO SVE OVO ŠTO OVA ŽENA RADI TO KOŠTA.
    A VI BI DA UZMETE NEŠTO ŠTO JE ĐŽABE I TO JE SAV VAŠ DOPRINOS I VAŠOJ I TUĐOJ DECI.

    Reply
  16. Velja

    Tako je „Dragan“-.
    Izguraće oni ovo.
    Ako niko drugi Draganov sin Željko je Doktor prava…..,a I Potpredsednik BORDA I ON ODLUČUJE KO ĆE DOBITI EVROPSKE PROJEKTE A KO NE.
    BAŠ ZNAJU NA KOGA DA UDARE

    Reply
  17. Zašto

    Čitam sve ovo i ne verujem. SAMI PIŠETE KOMENTARE U SVOJU ODBRANU. OSTAVITE TO ZA SUD. Mene samo zanima zašto se predsednica G vodi kao samohrana majka kad je zamenik Dragan Jovanovic otac njenog drugog deteta- gazda Dragane zašto?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.