Koncert Leonore Bajramoski (violina) i Maje Žuže (klavir)

Muzička škola „Živorad Grbić“ Vas poziva na koncert Leonore Bajramoski (violina) i Maje Žuže (klavir), koji će se održati u četvrtak, 20. aprila, u 18.30 časova u svečanoj sali.

Leonora Bajramoski, (Zaječar, 1993) jedna je od značajnijih srpskih violinistkinja svoje generacije. Muzičko obrazovanje započinje u Školi za muzičke talente u Ćupriji, učeći violinu i violu kod renomiranih profesora: Uroša Pešića, Vladislava Bobića i Vladimira Markovića. Upisala je studije violine na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu u klasi prof. Vladimira Markovića, a diplomirala je 2015. godine. Te godine Univerzitet u Istočnom Sarajevu dodeljuje joj Plaketu Univerziteta za izuzetan uspeh u toku studija na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, a Republika Srpska, Skupština grada Istočno Sarajevo, dodeljuje joj Zahvalnicu za izuzetno ostvarenje i vrhunske rezultate u oblasti muzičkog obrazovanja. Dobitnica je mnogih laureata i specijalnih nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Polaznica je violinističkih kurseva kod istaknutih svetskih pedagoga.

Ostvarila je brojne turneje po Kuvajtu, Austriji, Italiji, Sloveniji, Rumuniji, Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Godine 2018. je, kao zamenik koncert-majstora u orkestru Deutsche Philharmonie Bonn na turneji po Kini, održala dvadeset sedam koncerata.

Od 2017. godine, u zvanju asistenta violine, radi na Muzičkoj Akademiji u Istočnom Sarajevu, a od 2019. godine je koncert-majstor Simfonijskog Orkestra Mostar i muzičko-scenskog spektakla „Mozart u vrtu“ Zagrebačkog Orkestra Mladih, u kojima nastupa i kao solistkinja.

Maja Žuža (Sarajevo, 1984) je nižu i srednju muzičku školu završila u Istočnom Sarajevu. Već u tom periodu aktivno je koncertirala i osvajala specijalne i prve nagrade na takmičenjima. Muzičku akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na odseku za klavir, završila je 2008. godine u klasi mr Zorice Dimitrijević-Stošić. Tokom studija bila je stipendista Vlade Republike Srpske. Dobitnica je Nagrade „Vojin Komadina“ Muzičke akademije UIS, Plakete Univerziteta i Srebrenjaka Sv. Stefana, kao najbolјi student Univerziteta Istočno Sarajevo. Magistarske studije na odseku za klavir završila je 2012. godine, u klasi mr Irine Skerl. Pohađala je brojne majstorske kurseve.
Od 2015. godine je bila u zvanju docenta na Katedri za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a 2020. godine izabrana je u zvanje vanrednog profesora. Sve vreme aktivno koncertira kao solista na klaviru i član klavirskog dua M&M (sa mr Majom Đogo). Sarađivala je sa velikim brojem kolega i studenata, ostvarivši zavidan broj od preko 300 koncerata i nastupa u zemlјi i inostranstvu.
Od oktobra 2020. godine imenovana je za dekana Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na programu će biti dela Hendla, Betovena, Bramsa i Suka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.