Janković na Spregu: Mionica danas ima rekordno mali broj nezaposlenih

Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je Sajam privrede Zapadne Srbije SPREG u Valjevu i tom prilikom istakao da Mionica danas ima rekordno mali broj nezaposlenih. Manji od 300.

– Ponosan sam na divne domaćine koji su me danas ugostili. Imamo čime da se ponosimo, odlični proizvodi nastaju u mioničkom kraju. Jaka privreda znači jaka opština, a siguran sam da ćemo sa novom industrijskom zonom i dodatnim radnim mestima još više napredovati. A već smo na dobrom putu, jer smo uspeli da smanjimo nezaposlenost – rekao je Janković.

Opština Mionica ove godine ima 12 izlagača među kojima su Turistička organizacija Mionice,  Uduruženje žena „Svilen konac“ iz Mionice, organska proizvodanja „Zets Orchard“ iz Rajkovića, vinarija „Đurđevića legat“ iz Ključa, opruge „Pet Mil“ iz Brežđa, firma „Auto-kabel“ iz Mionice, „Metal-invest“ iz Mionice, rakija, „Stefan Nemanja“ iz Paštrića, sušeno voće „Agranela“ iz Šušeoke, „Domaćinstvo Petrović“ iz Paštrića i fabrike vode „Mioni“ iz Ključa i „VODAVODA“ iz Rakara.

Zvanični statistički podaci govore da se u Mionici više osnuje privrednih društava i preduzetničih radnji nego što se ugasi, a lokalna samouprava završila je prvu fazu radova na industrijskoj zoni u Radobiću uz pomoć Ministarstva privrede i Vlade Republike Srbije i u toku su pregovori sa potencijalnim investitorima. Značajan podatak za privredu Mionice jeste i namera firme „Auto-kabel“ da proširi proizvodnju i duplira broj radnika.

6 comments on “Janković na Spregu: Mionica danas ima rekordno mali broj nezaposlenih

 1. Mionički trg

  Šta je sa VOLOVIMA u Mionici i selima. Gde su sad Oni, zabrinut sam za Mioničke volove,malo se o njima govori.

  Reply
 2. Miki

  To je sa obzirom na broj radno sposobnih na celoj Opštini,iznad Republičkog proseka,pa se samo hvali…

  Reply
 3. Dragan

  bravo za bobana. mionica je industrijski kraj i otvaranjem novih fabrika kablova i rudnika dobicemo jednu zaokruzenu celinu da se narod bavi industrijom po uzoru na razvijene zemlje sveta. pored toga se otvaraju i kamenolomi a napravicemo i veliku branu kakvu nemaju susedne opstine

  Reply
 4. Rade

  Od 1000 zaposlenih koliko ih ima (pošto Opština ima puno stanovnika,hm) 300 ti dođe 30 %…pali ste,nedovoljan 1.

  Reply
 5. Владимир

  Уништени и раскопани путеви,више камера у центру него у ЦЗу,расте број каменолома а брана у Паштрићу је извесна.Важно је да је пун џеп провизија а чаша вина у руци да би се више свидео диктатору.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.