Izložba cveća i sadnog materijala

U parku na Jadru  otvorena je izložba cveća i sadnog materijala, koja će trajati do nedelje, 23. aprila 2023. godine. Na ovoj izložbi prisutno je 20 izlagača.

Nakon dugog niza godina u Valjevu je obnovljena izložba cveća I sadnog materijala, a u organizaciji preduzeća Agrorazvoj. Pomoćnik graonačelnika Dragutin Kuzmanović na otvaranju ove izložbe je naglasio da će grad uvek podržavati ovakve manifestacije.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo i velika čast što sam danas ovde ispred grada Valjeva na otvaranju izložbe cveća i sadnog materijala. Godinama ta manifestacija nije bila prisutna u Valjevu, bilo je nešto u okviru Tešnjarskih večeri, ali ne na ovom nivou i u ovom obimu. Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim našim kolegama iz „Agrorazvoja“, što su posle toliko godina obnovili ovu manifestaciju i ja im želim da ova manifestacija ima tradiciju, da svake godine bude u što većem obimu i sa velikim brojem izlagača. Naravno, ovom prilikom bih pozvao i sve naše sugrađane da posete manifestaciju”, rekao je Kuzmanović.

Izložba cveća I sadnog materijala realizuje se  kroz program podsticaja u poljoprivredi, koja ima za cilj povezivanje rasadničara I kupaca kao I promociju rada rasadnika. Svoje cvee I sadni materijal izložilo je 20 rasadnika iz  Valjeva, Kragujevca, Ljiga, Uba, Barajeva i Šapca.

Inicijator izložbe Snežana Birčanin iz Agrorazvoja kaže da je izložba organizovana po ugledu na park Manjež u Beogradu gde se dugi niz godina održava sajam horticulture.

„ S obzirom na to da je radni dan, sajam je posećen i nadamo se da će ova manifestacija zaživeti i da smo napravili nešto lepo i novo u gradu, odnosno oživeli smo staru tradiciju izložbe cveća, koja je bila poslednji put po nekom mom saznanju 1984. godine“,kaže  Snežana Birčanin .

1 comment on “Izložba cveća i sadnog materijala

  1. Valjevac

    Bolje da se bave poljoprivredom i kako pomoći seljacima nego slikanjem po parku. Ne primaju plate za to.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.