Dani sremuša 23 – Uberi zdravlje

I ove godine. 9. put po redu organizuju se Dani sremuša u Gornjem Taoru, podno malog Povlena, u subotu 22. aprila 2023. godine.

Ove godine se obeležava početak berbe sremuša, budući da se zima odužila i da je vegetacija zakasnila.

Takođem ove godine početak berbe se poklopio i sa Svetskim Danom planete, tako da je i sam program prilagođen ovom značajnom datumu u stalnoj borbi za zdraviju životnu sredinu.

Planirano je da bude prikazana izložba fotografija sa fotokonkursa koji su organizovani:  Najbolja fotografija valjevskih planina i Zeleni zavičaj a i deo izložbe dečijih radova sa konkursa Bio je otpad a sad je figura.

Želja je da se osnaži ekološka svest o značaju očuvanja prirode valjevskih planina ali i odgovornog odnosa prema otpadu.

Poseban deo programa odnosi se na takmičenje u spremanju jela gde je sremuš jedan od sastavnih delova i gde se za pobednike predviđene vredne nagrade.

U muzičkom delu učesvovaće i muška pevačka grupa iz zaseoka Delići sa Povlena.

Organizatori Dana sremuša 23 – Uberi zdravlje su Udruženje za razvoj turizma i zaštitu prrode Taorska vrela, Udruženje za negovanje kulture i tradicije valjevskog ktraja, Turistička organizacija Valjevo i Klub Ars Nova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.