Biciklisti Sputnjika ponovo osvojili dvocifreni broj medalja na MTB Kupu Srbije u Šidu

Drugu nedelju za redom, biciklisti Sputnjika ponovo su zablistali i opet su u Valjevo doneli dvocifreni broj medalja. Na drugom MTB Kupu Srbije koji je održan na teškoj stazi u blizini Šida, osvojeno je ukupno 11 medalja i to: pet zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane.

U ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, najbolji rezultat ostvaren je u kategoriji poletaraca gde u konkurenciji preko 20 takmičara, od prvih 8 –  čak šest su biciklisti Sputnjika. Taktički besprekornom, hrabrom i borbenom vožnjom ubedljivi trostruki trijumf ostvarili su zlatni Filip Vukmir, srebrni Lazar Angelovski i bronzani Sava Starčević. Uporni Stefan Simović je bio šesti, borbeni Aleksa Nedeljković sedmi a Marko Ćesarević se velikim trudom plasirao na osmo mesto što je sve bilo dovoljno za nadmoćan trijumf u ekipnoj konkurenciji.

Pojedinačnu pobedu, briljantnom solo vožnjom, od čak 13 minuta prednosti ispred drugoplasiranog, ostvario je trenutno najboljih srpski kadet u planinskom biciklizmu Igor Davidov. Drugu uzastopnu zlatnu medalju među mlađim poletarkama ponovo je odličnom taktičkim vožnjom osvojila Djurdja Nedeljković. Prvo mesto pripalo je i početniku Tomi Starčeviću koji je hrabro savladao tešku i zahtevnu stazu za njegov uzrast.

Junioru Stefanu Davidovu i pored velikog zalaganja ponovo je izmaklo prvo mesto pa se morao zadovoljiti srebrnom medaljom baš kao i starija poletarka Natalija Kulinčević koja sve bolje vozi i pokazuje vidan napredak u poslednjih nekoliko dana.

Nova reprezentativka koja će ovih dana u Bugarskoj  predstavljati srpski biciklizam – Mila Starčević, nije uspela ovoga puta da trijumfuje u kategoriji mlađih kadetkinja već se morala zadovoljiti drugim mestom.

U trci kadetkinja, mlada Nikolija Kulinčević je velikom upornšću osvojila bronzanu medalju na osnovu čega je i ona obezbedila mesto u kadetskoj reprezentaciji naše zemlje za nastup u Bugarskoj.

U kategoriji mladjih poletaraca, Jovan Starčević se borio hrabro sa vršnjacima za medalju, ali ipak je stigao do četvrtog mesta što je lep uspeh za mladog biciklisti kojem je ovo četvrta trka u karijeri.

Mladji kadet Dimitrije Jezdić se ponovo pokazao kao veliki borac koji je po tehnički zahtevnih stazi dobro vozio prvu polovinu trke, ali zbog povrede od prethodne nedelje i nekoliko propuštenih treninga nije mogao da drži vodeće zbog čega se morao zadovoljiti plasmanom u sredini grupe.

Na trci u Ptuju u Sloveniji, proteklog vikenda za kadetsku reprezentaciju nastupili su članovi BK Sputnjik: Nikolija Kulinčević i Igor Davidov. Nikolija Kulinčević je u cilju došla u prvoj grupi i u sprintu zauzela deseto mesto. Igor Davidov je bio veoma aktivan, dobro vozio u prvoj grupi ali usled pada većeg broja biciklista zaostao je u trenutku pada i više nije mogao da stigne vodeće pa je trku završio iza prvih. Ove sedmice i on će biti na pripremama reprezentacije Srbije koje će biti organizovane u Novom Sadu.

Svi ovi reprezentativni nastupi i dobri rezultati biciklista Sputnjika na MTB Kupu Srbije su ostvareni dobrim radom mladih sportista, podrškom roditelja i trenera u klubu i tek je za očekivati vrhunske rezultate i možda konačno ostvarenje visoko podignutog sportskog cilja – nastup na evropskom ili svetskom prvenstvu ili na Olimpijadi mladih (EYOF) što bi bilo prvi put u istoriji valjevskog biciklizma da se ostvari jedan takav rezultat.

U biciklističkom klubu Sputnjik se nastavljaju treninzi i u narednim danima nadaju se novim lepim vestima.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

3 comments on “Biciklisti Sputnjika ponovo osvojili dvocifreni broj medalja na MTB Kupu Srbije u Šidu

  1. Samo napred

    Bravo deco! Takvi kao vi ste garant toga da nam je buducnost zagarantovana! Srbija je vecna dok su joj deca verna! 💪💪💪🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    Reply
  2. Dragan

    bravo za klub. realno najbolje se pare uzimaju na deci koja se nadaju da ce biti veliki sportisti. pa jos ako su i roditelji bolesno ambiciozni. to je orava stvar. jedino nevalja ime jer je rusko a to niie u skladu sa politikom presedbika vucica vec sa politikom ovih desnicara iz opozicije

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.