Vaterpolo klubu Valis najviše priznanja

Najuspešniji sportista Valjeva za prethodnu godinu je kapiten VK Valis i mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Kovačević.

Najbolji sportski stručnjak u prošloj godini je šef stručnog štaba VK Valis Miloš Saković.

Najuspešniji sportski kolektiv Valjeva za 2022. godinu je VK Valis.

Najuspešniji sportski radnik u minuloj godini je dr Nebojša Stojaković, predsednik VK Valis, koji je priznanje dobio uz direktora UFK Valis Željka Ostojića.

Ovo su laureati u izboru Sportskog saveza Valjeva, čime je samo potvrđeno da VK Valis pomera granice u valjevskom sportu.

Dobijena priznanja u čak četiri kategorije prijaju, ali i obavezuju da se nastavi započeta misija, koja u ovoj sezoni dobija najsvetlije obrise.

Vidre su među šest najboljih srpskih klubova, u mlađim kategorijama nastavljaju da beleže zavidne rezultate, seniori su izborili učešće u LEN kupu u narednoj sezoni, a uoči revanša sa Solarisom imaju veliku šansu da se 15. marta plasiraju i među 12 najboljih klubova na prostoru Jugoslavije.

Treba napomenuti da su na svečanosti u Valjevskoj gimnaziji nagrade dobili i Maša Cvetković, plivačica Valisa i prvakinja Srbije na 5000 metara, kao najbolja sportistkinja grada u 2022. godini, dok su za najuspešnije mlade sportiste proglašeni Bogdan Angelovski iz BK Sputnjik i Ana Živanović iz KK 014, kojima je uručena nagrada sa imenom „Milan Korać“.

Posthumna priznanja dobili su Jovan Bogdanović za afirmaciju i razvoj karatea u Valjevu, kao i Ljubomir Ćube Bogdanović za doprinos gradskom rukometu.

Pohvalnice su dobili: mlade biciklistkinje Sputnjika Nikolija Kuličević i Mila Starčević, članica BK Boba Emilija Paramentić, Andrijana Rašević iz ŽRK Metalac 2015, Neda Nenadović iz OK Srbijanka i Aleksej Pavlović iz VŠK Sveti Nikolaj.

2 comments on “Vaterpolo klubu Valis najviše priznanja

  1. Sasica

    Ovaj Stojakovic jos da dobije za najboljeg kuvara i sminkera pa da grad Valjevo zavrsi sa njim Neka predje u nadleznost SPC i nek tera od najboljeg zvonara, crkvenjaka pa redom do Patrijarha

    Reply
  2. Ljiljana

    Bilo bi lepo da autor objasni ovu diskriminaciju po pitanju pola. Maša Cvetković je najbolji seniorski ženski sportista sa 15 godina. U 2022 uzela je 11 medalja na državnim prvenstvima.Seniorski prvak Srbije na 1500m kraul i seniorski vicešampionka Srbije na 5000m.Reprezentativka.Zašto je to bedna vest na kraju teksta. SRAM DA VAS BUDE ZBOG DISKRIMINACIJU!!!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.