Valis pred otranskim vratima

Vaterpolisti Valisa savladali su na svom bazenu šibenički Solaris sa 13:10 (4:2, 4:2, 2:2, 3:4) u prvoj utakmici baraža za popunu Premijer regionalne lige, koja je večeras odigrana u Petnici.

Valjevci su pred sobom imali težak zadatak da steknu prednost pred revanš, koji je na programu naredne srede u Šibeniku, pa je utakmica započela nešto nervoznije što su Hrvati iskoristili da povedu sa 2:0.

Tada na scenu stupa kapiten Valisa Aleksandar Kovačević, koji podiže ekipu, pa „vidre“ do kraja ovog kvartala prave seriju od 4:0 i okreću rezultat u svoju korist.

Videli su Valjevci da mogu da pariraju odličnim igračima Solarisa, lavovski su se borili u odbrani, ne dozvoljavajući protivniku proigravanja na poziciji centra, pa su gosti bili primorani da šutiraju sa distance, ali su i tu nailazili na blokove naših vaterpolista.

Već na startu druge četvrtine Valis je imao priliku da realizacijom igrača više povede sa tri gola razlike, ali umesto toga došlo je do greške iz koje Solaris pravi kontru i smanjuje rezultat na 4:3.

Ponovo odgovornost preuzima Kovačević, sjajnim lobom povećava rezultat na 5:3, a nedugo zatim iz peterca svom timu prvi put donosi prednost od tri gola razlike 7:4.

Centar Valjevaca Nikola Nikolov odigrao je sjajnu utakmicu, i baš preko njega „vidre“ do kraja kvartala povećavaju prednost na velikih 8:4.

Tribine su bile u transu, videlo se da Valis može do pobede, ali apetiti su počeli da rastu pa su svi priželjkivali što ubedljiviji trijumf pred put u Šibenik na revanš.

Matija Gavrilović je potrošio mnogo energije u odbrani, a uspeo je i u napadu da se istakne postigavši gol za novih plus četiri 9:5.

Lomio je Valis protivnika u tim trenucima. Bursać je u sledećem napadu pogodio stativu, Solaris je bio bez rešenja za postizanje gola, pa je i u sledećem talasu Valis mogao do pet razlike, ali nije realizovan igrač više, no i na drugoj strani napad Solarisa sa čovekom više ostaje neiskorišćen.

Konačno Radanović ruši barijeru i donosi pet golova prednosti u vidu 10:5, nakon čega ponovo propada napad sa igračem više,a rival uzvraća pogotkom, pa se na poslednji predah između četvrtina otišlo sa rezultatom 10:6.

U poslednjoj deonici Nikolov se još dva puta upisao u strelce, najpre za 12:7, a posle dva gola Solarisa i za 13:9, da bi mladi Burburan svojim četvrtim golom postavio konačnih 13:10.

Kovačević je postigao četiri, Nikolov tri, Obradović dva, dok su Šofranac, Bursać, Radanović i Matija Gavrilović postigli po jedan gol.

Valis je ostavio srce u bazenu. Momci su izgarali tokom cele utakmice, i što je najvažnije videli su da protivnik nije bauk protiv kojeg ne može da se igra.

Ukoliko se ponovi večerašnji pristup, možemo sa optimizmom čekati vesti iz Šibenika.

Valjevci su pred Otranskim vratima, a za ostvarenje najvećeg uspeha u istoriji kluba i ulazak u jadransku elitu valja ostati hladne glave i vrućih srca. Sve ostalo „vidre“ već imaju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.