Nova mehanizacija u JKP Vidrak

JKP Vidrak i u ovoj godini nastavilo je sa ulaganjima u mehanizaciju kako bi samo funkcionisanje preduzeća i pružene usluge bili na jednom višem nivou. „Pored nabavke mehanizacije i našeg svakodnevnog  tekućeg posla, krenuli smo i pre dozvoljenog vremena sa pranjem ulica , a brzo reagujemo i na prijave komunalne inspekcije za uklanjanje divljih deponija“,kaže direktorka Vidraka Ksenija Badem.

„U pethodnoj godini uspeli smo da realizujemo planirano u pogledu nabavke mehanizacije. Sada smo nastavili. Nabavili smo cisternu fekalku koja nam donosi priličan prihod . Kupili smo kamion kiper koji nam je bio neophodan za uklanjanje kabastog otpada . Prethodne godine nabavili smo opremu za radnu jedinicu Zelenilo , kosačice i trimeri i ni ove godine ne odustajemo od dalje nabavke . Kupili smo rajdere s obzirom da Vidrak ima veliku površinu koju održava i kosi , a imali smo svega jedan rajder i jedan traktor pa se sve više manje radilo ručno“, kaže Ksenija Badem.

Po njenim rečima uskoro će biti nabavljena još tri kamiona smećara. Jedan od njih biće rasporedjen samo na Divčibarama.

„Kupili smo mašinu za obeležavanje parkinga i farbanje. Ne odustajemo od dalje modernizacije mehanizacije i u planu je nabavka tri kamiona smećara. Jedan od tih kamiona biće isključivo zadužen za Divčibare i njegovu nabavku finansira grad. Dva kamiona smećara od 16 i 8 kubika koji će biti finansirani od sredstava preduzeća. Cisterna fekalka je kupljena na lizing i ovo je prvi put da se Vidrak odlučio na ovakav postupak. Preko Eko fonda , grad je finansirao grajfer, ruka koja nam služi za uklanjanje divljih deponija kao i kod velikih količina kabastog otpada gde radnici ne mogu da podignu tret. Kupili smo i kontejnere , 93 kontejnera i posude od jednog kubika, plastične, čija je zamena već počela u centru  grada.  Imamo još 40 –tak kontejnera koje treba da zamenimo, neki će biti obeleženi za reciklažu“, najavila je Badem.

S obzirom da se u narednim godinama očekuje i početak rada deponije Kalenić , Vidrak najavljuje i ozbiljan poseo edukacije gradjana . „Od centra grada krenućemo i sa reciklažom.  Što se tiče grada i JKP Vidrak na nama je da krenemo sa edukacijom kako bismo spremni ušli u posao reciklaže. Obezbedićemo lice koje je stručno u toj oblasti držaćemo , predavanja, tribine ,youtube kanal gde će biti postavljene instrukcije i gde će gradjani takodje moći da se edukuju. Moramo da naučimo da recikliramo smeće“, kaže Badem.

Na gradskim ulicama primetno je da se uveliko odvija pranje ulica . Direktorka Vidraka navodi da su se na ovaj korak odlučili iako je gradskom odlukom predvidjeno da se ulice peru nakon 15. marta. „Čim su se stvorili uslovi, odnosno krenulo malo toplije vreme , nismo čekali da stupi na snagu odluka kojom se pranje ulica može odvijati od 15. marta . Već smo da kažem jedan krug obišli i to nastavljamo, da ne bismo prali tokom dana nastavićemo noću kad su temperature iznad 5 stepeni. Dve ekipe rade dnevno pranje, završili smo Užičku i Suvoborsku i završili smo u trenutku kada je vreme bilo lepo i Ulicu Kneza Miloša u Brdjanima. Nastavljamo sa daljim pranjem ulica“.

Divlje deponije „niču“ i tamo gde ih najmanje očekujemo. Takav je slučaj bio i sa Dušanovom ulicom.“Gde god se pojave divlje deponije po nalogu komunalne inspekcije mi ih uklanjamo što je brže moguće. Uklonili smo deponiju u Dušanovoj , to je skoro centar grada, ali gradjani su upravo tu formirali divlju deponiju. Problem je što nakon što mi očistimo, gradjani nastave da bacaju na tim mestima smeće iako tu smeću zaista nije mesto“, kaže Ksenja Badem koja najavljuje za ovu godinu i kupovinu vozila za zoohigijenu i vozilo za prevoz pokojnika.

5 comments on “Nova mehanizacija u JKP Vidrak

 1. Deda Mića

  Kneza Miloša ulica ima srče do kolena, od stakla ne može da se prođe kao ni kroz Tešnjar.Nije počišćeno dve godine.

  Reply
 2. Dragan

  svaka cast direktorci sto je stala na put ovima sto ih ujedaju kucici. nek je sto puta nas odbornik i zaposlen u vidraku al preterao je

  Reply
 3. Милош Марјановић

  zna se ko baca smeće u Dušanovoj. Isti oni koji nesmetano prodaju to isto đubre na pijaci, pored trafostanice gde je prava katastrofa od smeća a na samo 100 metara od komunalne milicije

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.