SSP: “Srbija u EU 2030“

      1 коментар на SSP: “Srbija u EU 2030“

Stranka slobode i pravde  usvojila je  Deklaraciju “Srbija u EU 2030“ i tim povodom izdala saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

„Na sednici Glavnog Odbora, održanoj u subotu 25. marta, Stranka Slobode i Pravde donela je Deklaraciju “Srbija u EU 2030“. U deklaraciji se ističe potpuna posvećenost Stranke Sloode i Pravde evropskim integracijama Srbije i punopravnom članstvu u EU do 2030. godine, kao najvišem nacionalnom interesu koji će građanima Srbije obezbediti pravedan društveni poredak, slobodu izražavanja i stvaranja, visok životni standard i izvesnu budućnost kako bi Srbija ponovo postala prosperitetno mesto za život. Sastavni deo deklaracije je i akcioni plan u kome se navodi šta i u kom vremenskom periodu se mora uraditi kako bi Srbija postala članica EU do 2030. godine.

Na žalost, evropske integracije Srbije su prekinute 2018. godine kada su na red došle teme koje ne odgovaraju sadašnjem režimu a to su borba protiv korupcije, borba protiv organizovanog kriminala, sloboda medija, nezavisno pravosuđe i nezavisno tužilaštvo. Rešavanje ovih pitanja imalo bi pogubne posledice po sadašnji režim odnosno dovelo bi do kraja vladavinu SNS-a i SPS-a.

Reforme koje je potrebno sprovesti nisu bitne Evropi već nama, građanima Srbije kako bi stvorili uređenu, demokratsku, na pravu i pravdi zasnovanu državu iz koje naša deca ne bi odlazila u tu istu Evropu kojoj težimo.

Stranka Slobode i Pravde će učiniti sve što je u njenoj moći da približi Srbiju Evropi ali to ne možemo ostvariti sami, bez Vaše podrške poštovani sugrađani.

Zato Vas pozivamo da nam se pridružite u ostvarenju cilja “Srbija u EU 2030“ .

 

 

Stranka Slobode i Pravde

Povereništvo Valjevo“

 

 

 

1 comment on “SSP: “Srbija u EU 2030“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.